Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Az Bulutlu
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 18°C

İran 4 Kişiyi İdam Etti

İran 4 Kişiyi İdam Etti
4 Aralık 2022 23:02
139

4 kişi İsrail adına ulusal güvenliği baltalamakla suçlandı...

İran Yüksek Mahkemesi, İsrail istihbarat servisi Mossad için casusluk yapmakla suçlanan dört kişiyi idam etti. Üç kişi uzun hapis cezalarına çarptırıldı.

Mehr haber ajansının aktardığına göre mahkemenin kararına göre, 4 kişi Siyonist rejimle istihbarat işbirliği ve adam kaçırma suçlarından idam cezasına çarptırıldı ve bu sabah idam edildi.

Mahkeme, dört kişiyi Hossein Ordoukhanzadeh, Shahin Imani Mahmoudabad, Milad Ashrafi Atbatan ve Manouchehr Shahbandi Bojandi olarak belirledi.

Mahkemeye göre, Mossad onlara silah ve ekipman tedarik etmelerine yardımcı olmak da dahil olmak üzere kripto para biriminde ödeme yaptı. İsveç merkezli bir İsrail ajanından da talimat aldıkları söyleniyor.

Bu arada, diğer üç sanık da ulusal güvenliği baltalamak, adam kaçırmaya yardım etmek ve silah bulundurmaktan beş ila on yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Daha önce sabıka kaydı olduğu söylenen yedi kişinin tamamı Haziran ayında İran’ın seçkin askeri gücü olan İslam Devrim Muhafızları Birliği (IRGC) tarafından tutuklandı.

İran ve İsrail on yıllardır bölgesel ezeli rakipler ve her ülke diğerini casuslukla suçluyor. Bu yılın başlarında, İsrail’in yerel istihbarat servisi Shin Bet, dört kadın ve bir erkeği İsrail’deki hassas bölgelerin İran için fotoğraflarını çekmeye çalışmakla suçladı.

İki ülke birçok konuda anlaşmazlığa düştü. İsrail, İran’ın nükleer programının yalnızca barışçıl amaçlara yönelik olduğunu savunarak defalarca reddettiği bir iddia olan Tahran’ın nükleer silah edinmeye çalıştığına inanıyor.

Geçen ay, Dışişleri Bakanı Hossein Amirabdollahian, Batılı ülkeleri ve İsrail’i, Eylül ayının ortasından bu yana ülkeyi saran şiddetli hükümet karşıtı protestoların ortasında ülkede bir iç savaş kışkırtmaya çalışmakla suçladı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.