Dolar 32,2569
Euro 34,7868
Altın 2.406,19
BİST 10.328,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Açık
Samsun
21°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 18°C

İran Cumhurbaşkanı’nın Konuşmasını Kesen İsrailli Yetkili BM Etkinliğinden Atıldı

İran Cumhurbaşkanı’nın Konuşmasını Kesen İsrailli Yetkili BM Etkinliğinden Atıldı
21 Eylül 2023 21:40
1.758

Gilad Erdan Genel Kurul’dan çıkarıldı.
İsrail’in BM temsilcisi Gilad Erdan, İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi’nin konuşmasını kestikten sonra Genel Kurul’dan çıkarıldı ve iddiaya göre gözaltına alındı. Erdan, geçen yıl İran polisi tarafından gözaltında tutulurken ölen genç bir kadının fotoğrafını gösterdi.

Raisi, ABD’yi Ukrayna’daki çatışmaya neden olmakla suçladı ve Washington’un dünyayı Amerikanlaştırma çabalarının başarısız olduğunu iddia etti.

İsrailli ekip konuşma devam ederken ayrıldı. Ancak bundan önce Erdan kürsüye, gözaltındayken ölümü İslam Cumhuriyeti’nde şiddetli gösterilere yol açan İranlı kadın Mahsa Amini’nin bir resmini taşıyarak çıktı. Erdan salondan dışarı atıldı.

Güvenlik görevlileri tarafından BM binasından çıkarılırken çekilmiş bir videosu var. Birkaç haber kaynağı Erdan’ın “gözaltına alındığını” iddia etti, ancak bir BM temsilcisi diplomatın yaşadıklarına ilişkin bu açıklamayı yalanladı.

The Independent sözcüsü “BM güvenlik personeli kendisiyle konuştu” dedi. “Büyükelçi herhangi bir şekilde, biçimde ya da formda gözaltına alınmadı.

Konunun çözüme kavuştuğunu düşünüyoruz.” Erdan o zamandan beri X (eski adıyla Twitter) hesabında “kısa süreliğine gözaltına alındığını” belirten birkaç haber paylaştı.

Diplomat, “Her zaman gerçek için mücadele edeceğim ve BM’nin ahlaki çarpıtmasını ortaya çıkaracağım” diye yazdı. “Katilleri ve antisemitleri hoş karşılayan insanlar eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşmelidir.

Diplomat, “Her zaman gerçekler için mücadele edeceğim ve BM’nin ahlaki çarpıklığını ortaya çıkaracağım” diye yazdı. “Katilleri ve antisemitleri hoş karşılayan insanlar eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşmelidir. Amini’nin vefatıyla ilgili durum yoğun bir şekilde tartışılıyor.” Batı tarafından desteklenen aktivistler ve STK’lar Amini’nin uygunsuz bir şekilde başörtüsü taktığı için polis tarafından şiddet kullanılarak öldürüldüğünü iddia ederken, İran hükümeti ölümünün önceden var olan bir sağlık sorunu nedeniyle gerçekleştiğini savunuyordu. Geçen yıl Eylül ayında İranlı yetkililer Amini’nin bir polis karakolunun girişinde tek başına yere yığıldığını gösteren görüntüleri yayınladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.