Dolar 32,4445
Euro 34,7285
Altın 2.440,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

İran’a Dünya Kupası Yasağımı Geliyor?

İran’a Dünya Kupası Yasağımı Geliyor?
12 Kasım 2022 20:06
128

Eski FIFA başkanı İran’a Dünya Kupası yasağı çağrısında bulundu. Sepp Blatter, İran’ın Katar’dan atılması gerektiğini düşünüyor.

Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter , İran’ın “Dünya Kupası’ndan çıkarılması gerektiğini” söyledi .

Blatter, 2010 yılında Katar’a ev sahipliği hakkı verildiğinde küresel futbol yönetim organından sorumluydu. Bu hafta, bunun asla olmaması gerektiğini söyleyen manşetlere çıktı.

Blatter, Blick’e yaptığı son açıklamada, ülkeyi saran ve ahlak polisi tarafından gözaltına alınan genç bir kadının kıyafet kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla ölümüyle ateşlenen yaygın protestolar nedeniyle İran’ın Dünya Kupası’ndan atılması gerektiğini belirtti.

Sepp Blatter,

İran’ın Katar 2022 Dünya Kupası’ndan atılması gerektiğini düşünüyor

636e299d203027480e28c099 Life Haber Ajansı

Blatter, hala FIFA başkanı olsaydı, harekete geçileceğini iddia etti. Ancak Gianni Infantino’nun gözetiminde, herhangi bir şey yapılmasını beklemiyor.

“Altyapıyı inşa ederken kaza geçiren tüm işçiler için Katarlılarla birlikte bir fon oluşturmakta zorlanıyor.

“Bence FIFA’dan cesareti olan biri yapmalı. Ancak Infantino’nun gazetecilere cevap verecek cesareti bile yok” dedi Blatter.

Blatter’in, bazı İranlılar tarafından turnuvada varlığına meydan okunan İran’a gelince, Infantino’nun net bir pozisyon almamış olmasını anlaşılmaz bulduğunu bildirdi.

Kadın hakları grubu Açık Stadyumlar geçen ay Twitter’da açık bir mektup paylaştı ve ülkelerinin neden Katar 2022’de yer almasına izin verildiğini sordu .

İran’daki kadınların, FIFA’nın yerel yetkililere şahsen daha fazla oyun oynamalarına izin verilmesini talep eden bir mektup göndermesinin ardından, 1979’dan bu yana ilk kez yerel bir futbol maçına katılmasına izin verildi.

Bununla birlikte, Açık Stadyumlar, futbol sahalarının İranlı kadınlara açık kalacağından emin değil, çünkü “ne İslam Cumhuriyeti yetkililerine ne de İran Futbol Federasyonuna Azadi stadyumunun 2022 FIFA Dünya Kupası’ndan sonra onlara açık kalacağına güveniyorlar. 18 Aralık’ta sona eriyor.”

İran erkek takımı, 21 Kasım’da Rusya 2018 yarı finalistleri İngiltere’ye karşı Dünya Kupası B Grubu kampanyalarına başladı ve ayrıca Galler ve ABD’ye karşı da berabere kaldı.

Başka bir yerde, Cardiff’te Galler’e karşı playoff finalini kaybettikten sonra kalifiye olamayan Ukrayna, 20 Kasım’da başlayacak turnuvada İran’ın yerini almak için kampanya yürütüyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.