Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

İran’da Büyükelçiliğe Silahlı Saldırı

İran’da Büyükelçiliğe Silahlı Saldırı
27 Ocak 2023 20:30
165

Azerbaycan’ın Tahran’daki diplomatik misyonunda bir güvenlik şefinin öldürüldüğü bildirildi.

Bakü Dışişleri Bakanlığı, silahlı bir kişinin Tahran’daki Azerbaycan büyükelçiliğindeki güvenlik noktasına ateş açtığını bildirdi. Cuma sabahı meydana gelen olayda büyükelçilik güvenlik şefi hayatını kaybederken iki koruma görevlisi de yaralandı.

Bakanlık, hayatta kalanların durumunu “yeterli” olarak nitelendirdi ve “hain saldırı” ile ilgili soruşturma ilerledikçe ek bilgi sağlama sözü verdi .

Sosyal medyada dolaşan olayın sonrasını gösterdiği iddia edilen görüntüler arasında, kanlar içinde yerde yatan bir çarşafla örtülü bir cesedin grafik fotoğrafı yer alıyor. Örtüsüz aynı gövde kısa bir video klipte de çekildi.

Büyükelçiliğin önünde çekilen daha fazla görüntü, polis arabalarını ve görünüşe göre kolundan yaralanan bir adamı gösteriyor.

Tahran polis şefi Sardar Hüseyin Rahimi, İran basınına yaptığı açıklamada, saldırganın olaydan hemen sonra tutuklandığını söyledi. Saldırganın iki küçük çocuğuyla birlikte büyükelçiliğe geldiğini ve polisin saldırının kişisel bir şikayetten kaynaklandığını düşündüğünü söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı , haberin ardından “şok” ifadesini kullandı. Sözcü Maria Zakharova sosyal medyadan yaptığı açıklamada , “Azerbaycanlı meslektaşlarımıza başsağlığı ve desteklerimizi sunuyoruz” dedi.

Ayrıca olay sırasında failin silahına el koymak için “aslan gibi savaşan” bir elçilik görevlisine de övgüde bulundu . Bina girişinde güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüler günün ilerleyen saatlerinde yayınlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.