Dolar 32,1936
Euro 34,7695
Altın 2.419,67
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Az Bulutlu
Samsun
15°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 19°C

İslamcılar Hamburg’da Alman Halifeliği İçin Miting Düzenledi

İslamcılar Hamburg’da Alman Halifeliği İçin Miting Düzenledi
28 Nisan 2024 17:28
1.796

Polis, 1.000’den fazla göstericinin “yerleşik bir aşırılık yanlısı grup” üyesi tarafından düzenlenen bir etkinliğe katıldığını açıkladı…

Cumartesi günü Almanya’nın kuzeyindeki Hamburg kentinde İslamofobiye karşı büyük bir miting düzenlendi. Yetkililere göre etkinlik “yerleşik bir aşırılıkçı grup” ile bağlantılı bir kişi tarafından organize edildi.

Şehir yetkilileri tarafından yayınlanan polis verilerine göre yaklaşık 1.100 gösterici katıldı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolar, büyük bir kalabalığın şehir merkezindeki Steindamm Caddesi boyunca önemli bir alanı işgal ettiğini gösteriyor.

Katılımcıların ellerinde pankart ve afişler olduğu görüldü: “Almanya = değerler diktatörlüğü”, “Halifelik çözümdür” ve “Filistin bilgi savaşını kazandı”. Göstericiler etkinlik boyunca “Allahu Ekber” sloganları attı.

Alman medyasının aktardığına göre organizatörlere göre miting, İslamofobik politikaları ve Almanya’daki Müslümanlara yönelik medya dezenformasyon kampanyasını protesto etmek amacıyla düzenlendi. Konuşmacılar, İsrail ile Gazze merkezli militan grup Hamas arasındaki çatışma sırasında politikacıları ve gazetecileri “ucuz yalanlar” ve “korkakça habercilik” yapmakla suçladı.

Sosyal medyada da konuşmacıların Almanya’da İslami bir halifelik kurulması çağrısında bulundukları iddia edildi. Videolarda konuşmacılardan birinin halifeliği “güvenlik sağlayan” ancak Almanya’da “nefret edilen” ve “şeytanlaştırılan” bir sistem olarak nitelendirdiği görülüyor. Kalabalık “Allahu Ekber” sloganlarıyla karşılık veriyor.

Mitingin organizatörü Hamburger Morgenpost gazetesi tarafından, TikTok da dahil olmak üzere sosyal medya üzerinden “İslamcı propaganda” yapan 25 yaşındaki Alman vatandaşı Joe Adade Boateng olarak tanımlandı.

Basında çıkan haberlere göre Boateng aynı zamanda, iç güvenlik servisi (BfV) tarafından resmi olarak “yerleşik bir aşırılıkçı grup” olarak tanımlanan Muslim Interaktiv’in de bir üyesi.

Bu statü Almanya’da otomatik bir yasaklamaya yol açmamakta, ancak güvenlik yetkililerinin gizli gözetim, gizli muhbirler ve telefon dinleme dahil olmak üzere mevcut tüm istihbarat araçlarıyla üyeleri hedef almasına izin vermektedir.

Alman polisi, herhangi bir olay yaşanmadan “barışçıl” bir şekilde sona eren etkinliğe büyük kuvvetler gönderdiğini açıkladı. Ancak sosyal medyada paylaşılan videolarda büyük bir polis varlığı görülmüyor.

Grup geçen yıl Ekim ayında da polisle çatışmalarla sonuçlanan habersiz bir miting düzenlemişti. Göstericiler o dönemde polis memurlarını şişe ve taş yağmuruna tutmuş, üç polis memuru yaralanmıştı. Olaylara karışan 20 kişi hakkında cezai kovuşturma başlatıldı.

Medyaya göre Şubat 2023’te Muslim Interaktiv de İsveç’te Kur’an yakılmasına karşı 3.500 kişinin katıldığı bir protesto düzenledi.

Bu gelişme bazı siyasetçiler arasında endişeye yol açtı. Hamburg parlamentosundaki Sosyal Demokrat grubun göç politikaları sözcüsü Kazım Abacı, İslamcıların sokaklarda serbestçe yürümesine izin verilmesini “dayanılmaz” olarak nitelendirdi. Hamburger Morgenpost’a göre, komşu Alman eyaleti Kuzey Ren-Vestfalya’nın İçişleri Bakanı Herbert Reul, “uzun zamandır” Müslüman Interaktiv’in yasaklanması çağrısında bulunuyordu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.