Dolar 32,6006
Euro 34,7750
Altın 2.414,63
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 18°C

İsrail Gazze’ye Hava Saldırıları Düzenliyor

İsrail Gazze’ye Hava Saldırıları Düzenliyor
23 Şubat 2023 22:14
164

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin bildirdiğine göre, hava saldırısı Filistinli militanların bombardımanına yanıt olarak geldi.

İsrail, Gazze’deki Filistinli militanlara enklavdan roket atışına misilleme olarak adlandırdığı hava saldırıları düzenledi. Hava saldırısı, Çarşamba günü Batı Şeria’da 11 kişinin hayatını kaybettiği bir İsrail askeri baskını sonrasında gerçekleşti.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Perşembe günü Twitter’da yaptığı açıklamada, IAF savaş uçakları, Gazze’den atılan roketlere yanıt olarak, Gazze’nin orta ve kuzeyinde yer alan Hamas Terör Örgütü’ne ait hem bir silah üretim tesisini hem de askeri yerleşkeyi vurdu dedi.

İsrail askeri yetkilileri ayrıca militan grubu tesislerini kasıtlı olarak sivil altyapının yakınına yerleştirmekle suçladı.

Aynı günün erken saatlerinde IDF, Gazze’den İsrail topraklarına toplam altı roket atıldığını, bunlardan beşinin önlendiğini ve diğerinin açık bir alana düştüğünü bildirdi.

Herhangi bir hasar veya can kaybı bildirilmedi.

İsrail ordusu Çarşamba günü Batı Şeria’nın Nablus kentine bir baskın düzenleyerek üç militanı hedef aldı. Ancak operasyon sonucunda aralarında 72 yaşındaki bir erkek ve bir gencin de bulunduğu sekiz sivil de hayatını kaybetti.

Basında çıkan haberlere göre, İsrail askerleri baskını protesto eden Filistinlilerin üzerine canlı ateş açtı. Guardian, adı açıklanmayan Filistinli yetkililerin en az 103 kişinin yaralandığını söylediğini aktardı.

Gazze merkezli İslami Cihad militan grubunun lideri Ziad al-Nakhala, baskını direnişin yanıt vermesi gereken büyük bir suç olarak nitelendirdi.

Bu arada Filistin Sağlık Bakanlığı Çarşamba günü İsrail ordusunun yılbaşından bu yana 62 Filistinliyi öldürdüğünü bildirdi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.