Dolar 32,2625
Euro 34,7230
Altın 2.399,81
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Açık
Samsun
21°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 18°C

‘İsrail’ Hırsızlık Fiili Olarak Sözlüğe Girdi: Israeled

‘İsrail’ Hırsızlık Fiili Olarak Sözlüğe Girdi: Israeled
25 Aralık 2023 20:06
1.238

Popüler çevrimiçi sözlük Urban Dictionary, Israeled (İsraillenmek) kelimesini sözlüğe ekledi. Sözlükteki anlamı ise birinin başkasına ait olan bir şeyi kendisininmiş gibi iddia ederek ele geçirmesi olarak tanımlandı.

Sözlükteki tanımda, “Biri senden sana ait bir şeyi paylaşmanı istediğinde ve sonra seni uzaklaştırmak için kavga ettiğinde” kullanılabilir ifadesine yer verildi.

Örnek olarak da aşağıdaki ifade yer aldı:

“Bir restoranda birisi masamı paylaşmak istedi. İzin verdim. Bir süre sonra toplantısı olduğu için beni masadan kovdu. Yani İsraillendim.

Yeni tanımın ekran görüntüsü dün Sarah Wilkinson adlı bir kullanıcı tarafından X (eski adıyla Twitter) hesabında yayınlandı ve şimdiden 41 binden fazla görüntüleme aldı.

Urban Dictionary, 1999 yılında kurulmuş bir web sitesi.

Burada bulunan tanımlar, genellikle resmi sözlüklerde bulunmayan gündelik sözlük kullanımlarını içeriyor.

Bu nedenle, site, popüler kültür, internet kültürü, şive ve jargon gibi konularla ilgilenen insanlar tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.