Dolar 34,2541
Euro 37,6052
Altın 2.927,05
BİST 9.160,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 26°C
Çar 26°C
Per 25°C
Cum 24°C

İsrail, Hizbullah’ın İstihbarat Merkezini Vurdu: Beyrut’ta Hava Hattı Tıkandı!

İsrail, Hizbullah’ın İstihbarat Merkezini Vurdu: Beyrut’ta Hava Hattı Tıkandı!
7 Ekim 2024 10:14

İsrail ordusu (IDF), Lübnan’da düzenlediği son hava saldırılarında Hizbullah’ın Beyrut’taki “istihbarat karargahını” bombaladığını duyurdu. İsrail, pro-Filistin silahlı grubun komuta merkezleri ve diğer terör altyapısı olarak tanımladığı hedeflerin de vurulduğunu belirtti.

Pazartesi sabah erken saatlerde yapılan açıklamada, IDF’nin ayrıca Lübnan’ın güneyi ve Bekaa Vadisi’ndeki Hizbullah’a ait silah depoları ve komuta merkezlerini hedef aldığı belirtildi. İsrail ordusu, bu saldırıların yanı sıra Gazze’nin Cebaliya bölgesinde Hizbullah’a karşı kara operasyonları yürüttüğünü ve çeşitli baskınlar düzenlediğini de açıkladı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Pazar günü düzenlediği hava saldırılarında en az 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve 17 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail hava kuvvetleri ayrıca, Gazze’nin Deyr el-Belah bölgesindeki El Aksa Hastanesi’ni hedef aldı. İsrail, hastanenin Hamas tarafından komuta ve kontrol merkezi olarak kullanıldığını öne sürdü.

Bu sırada, Hizbullah, İsrail’in kuzeyine yönelik roket saldırılarını sürdürdü. Cumartesi günü Hayfa ve Yukarı Celile bölgesinde roketlerin tespit edildiği ve Hayfa’da bir krater ile roket parçalarının görüldüğü bildirildi.

İsrail yerel medyasına göre, Hizbullah’ın saldırılarında en az 10 kişi yaralandı. Hayfa’daki Rambam Sağlık Merkezi’ne sekiz kişi tedavi için sevk edildiği Jerusalem Post tarafından rapor edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.