Dolar 32,9116
Euro 35,2326
Altın 2.450,59
BİST 10.601,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 29°C

İsrail Polisi Rehine Kurtarma Görüntülerini Yayınladı

İsrail Polisi Rehine Kurtarma Görüntülerini Yayınladı
11 Haziran 2024 13:13

Klipte özel kuvvetlerin Hamas’ın dört esiri tuttuğu bir binaya saldırdığı görülüyor…

İsrail polisinin geçen hafta Gazze’de Filistinli silahlı grup Hamas’ın elindeki rehineleri kurtarmak için düzenlediği operasyonu gösteren vücut kamerası görüntüleri yayınlandı.

Hem Rus hem de İsrail vatandaşlığı bulunan Andrey Kozlov’un da aralarında bulunduğu dört esir, Cumartesi günü erken saatlerde Gazze’nin merkezindeki Nuseirat mülteci kampına yapılan baskın sonucunda serbest bırakıldı. Filistinli yetkililer İsrail operasyonunun büyük sivil kayıplara neden olduğunu söyledi.

Pazartesi günü İsrail polisi X’e (eski adıyla Twitter), YAMAM (İsrail Polisi Ulusal Terörle Mücadele Birimi) ve diğer güvenlik kurumlarının üyelerinin de katıldığı baskını gösteren, operasyon görevlilerinden birinin kask kamerasından çekilmiş bir video yükledi.

Klipte özel kuvvetlerin bir eve girip rehineleri bulmadan önce silahlı çatışmaya girdikleri görülüyor. Videoda Kozlov’un kendisini tanıttığı ve adının “Andrey” olduğunu söylediği duyuluyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Cumartesi günü jetlerinin Nuseirat mülteci kampı bölgesindeki “terör altyapısını” hedef alan hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. Birkaç saat sonra IDF, polis ve askeri komandolardan oluşan bir ekibin kampa girip çıkarken yoğun ateş altında kalarak dört rehineyi Hamas’ın esaretinden kurtardığını açıkladı. Baskın sırasında bir İsrailli terörle mücadele görevlisi yaralandı ve daha sonra aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybetti.

Gazze sağlık bakanlığı IDF’nin Nuseirat ve çevresine düzenlediği saldırıda aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 274 kişinin öldüğünü açıkladı. Bunların kaçının Hamas savaşçısı, kaçının sivil olduğu bilinmiyor.

Kurtarılan rehineler geçen yıl 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e düzenlediği ve yaklaşık 1.200 kişinin öldüğü, 250 kişinin de kaçırıldığı sürpriz sınır ötesi saldırıdan bu yana alıkonuluyordu. Filistin bölgesinin sağlık bakanlığına göre o tarihten bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik hava ve kara saldırılarında en az 37.164 Filistinli öldü, 84.832’den fazla kişi de yaralandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.