Dolar 32,5535
Euro 34,9719
Altın 2.448,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İsrail, Şam Havalimanı’nı Vurdu

İsrail, Şam Havalimanı’nı Vurdu
2 Ocak 2023 19:37
124

Suriye ordusuna göre saldırıda 2 kişi öldü.

Suriye Savunma Bakanlığı, Şam Uluslararası Havalimanı’nın, İsrail’in füze saldırısı sonucu iki askerin hayatını kaybetmesi ve tesislere zarar vermesinin ardından Pazartesi günü erken saatlerde operasyonlarını askıya almak zorunda kaldığını söyledi.

Bakanlık, Facebook’ta yaptığı bir gönderide, İsrail uçaklarının yerel saatle 02:00 civarında havaalanını ve çevredeki bölgeleri vurduğunu yazdı.

Füzeler, İsrail topraklarında, Suriye başkentinin yaklaşık 100 km güneybatısında bulunan Taberiye Gölü olarak da adlandırılan Celile Denizi yönünden geldi.

Açıklamada, “Saldırı sonucunda iki askeri personel öldü, iki kişi yaralandı, maddi hasar meydana geldi ve havalimanı hizmet dışı kaldı” denildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, uzun süredir devam eden ülke dışındaki operasyonları görüşmeme politikasına uygun olarak saldırıyı onaylamadı.

İsrail, 2011’de iç savaşın patlak vermesinden bu yana İran varlıklarını hedef almak amacıyla defalarca Suriye topraklarına saldırdı. Tahran – Moskova ile birlikte – Şam’ın terörist gruplara karşı mücadelesine yardım ediyor.

İsrail başbakanı olarak önceki görev süresi boyunca, Benjamin Netanyahu bir noktada yıllar içinde bu tür “yüzlerce” saldırının gerçekleştiğini kabul etti.

Suriye başkentinin 30 kilometre güneydoğusunda bulunan Şam Uluslararası Havaalanı ve Halep kentindeki bir hava alanı, geçen yıl birkaç kez IDF saldırılarıyla vuruldu.

Suriye makamları, İsrail’in baskınlarını ülkenin egemenliğini ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyleyerek kınadı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.