Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

İsrail ve ABD, İran’ı Hedef Alan Tatbikat Düzenliyor

İsrail ve ABD, İran’ı Hedef Alan Tatbikat Düzenliyor
2 Aralık 2022 22:01
134

Tatbikatlar, Batı Kudüs ordusunun başkanının Washington’u gelecekte Tahran’a yönelik bir saldırıya hazırlanmaya çağırmasının ardından geldi...

İsrail ordusu, Batı Kudüs’ün ABD’li yetkililere Tahran’a karşı “operasyonel planlarını” hızlandırmaları için baskı yapmasından sadece birkaç gün sonra İran’a yönelik saldırıları simüle etmek için bir dizi hava tatbikatı düzenleyerek ABD ile ortak eğitim operasyonları yürüttü.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Çarşamba günü yaptığı açıklamada tatbikatları, İslam Cumhuriyeti’ni adıyla öne çıkarırken “bölgesel tehditler karşısında çeşitli senaryolar” uyguladıklarını söyleyerek detaylandırdı.

IDF , “Bu tatbikatlar, Orta Doğu’daki ortak endişelere, özellikle İran’dan kaynaklananlara yanıt olarak iki ordumuzun artan stratejik işbirliğinin önemli bir bileşenidir” dedi.

IDF, “uzun menzilli bir operasyonel senaryo ve uzun mesafeli uçuşları simüle eden” savaş oyunlarına dört İsrail F-35 savaş uçağı ve dört Amerikan F-15’in katıldığını sözlerine ekledi ve bir ABD KC-135 tanker uçağının da bulunduğunu kaydetti. tatbikat sırasında bir dizi İsrail F-16’sına yakıt ikmali yaptı.

Tatbikatlar, IDF Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi’nin geçen ay ABD başkentine yaptığı ziyaretin ardından Amerikalı yetkilileri İran ordusunu alt etmek için yeni “operasyonel planlar” geliştirmeye çağırdı. İki taraf, Tahran’ın bomba peşinde koşmadığı konusundaki ısrarına rağmen , “İran’ın asla nükleer silah sahibi olmamasını sağlamaya yönelik taahhütlerini” de tartıştı.

İsrail, son aylarda özellikle Tahran’ı hedef alan bir dizi tatbikat gerçekleştirdi; buna bu yılın başlarında Akdeniz üzerinde İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırıları simüle ettiği bildirilen bir tatbikat da dahil. Nükleer tesislere odaklanan benzer bir başka tatbikat da geçen Haziran ayında gerçekleştirildi ve uzun mesafeli saldırılar yapan 100’den fazla uçağın katılımıyla gerçekleşti.

Bu haftaki savaş oyunlarında bir Amerikan tankeriyle havada yakıt ikmali operasyonları yapılırken, Jerusalem Post daha önce İsrail’in İran’a yol boyunca yakıt ikmali yapmasına gerek kalmadan ulaşmasını sağlayan yetenekler geliştirdiğini bildirmişti . Kaynak, hava kuvvetlerinin bu başarıyı elde etmek için ABD yapımı F-35 jetlerini yükselttiğini öne sürdü, ancak sözde iyileştirmeler hakkında çok az ayrıntı verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.