Dolar 32,7471
Euro 35,0347
Altın 2.441,37
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Sal 27°C
Çar 30°C
Per 29°C
Cum 28°C

İstanbul’da Suç Avı: Fransa ve Hollanda’nın Kaçakları Yakayı Ele Verdi!

İstanbul’da Suç Avı: Fransa ve Hollanda’nın Kaçakları Yakayı Ele Verdi!
25 Mayıs 2024 15:44

İstanbul – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fransa ve Hollanda tarafından aranan uluslararası suçluların İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacaklarını vurguladı. “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıranlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir,” dedi.

Yakalanan Suçlular

Sead Dedeic: Fransa tarafından çıkarılan İnterpol Kırmızı Bülteni ile “Uyuşturucu Madde Ticareti, Kaçakçılık ve Karapara Aklama” suçlarından aranıyordu. 28 Şubat 2024 tarihinde Edirne İpsala Kara Hudut kapısından Türkiye’ye giriş yaparken, hakkında Nisan 2024’te yayınlanan kırmızı bültenle yakalandı.

Marciano Eugene Ruimwijk: Hollanda tarafından çıkarılan İnterpol Kırmızı Difüzyon Mesajı ile “Hollanda’nın Capelle bölgesinde Uyuşturucu Madde Ticareti ve Ateşli Silahlar” suçlarından aranıyordu. Nisan 2024’te hakkında kırmızı difüzyon mesajı yayınlanan Ruimwijk, Türkiye’ye giriş yaparken yakalandı.

Operasyonun Detayları

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince yapılan ortak çalışmalar sonucunda bu suçlular yakalandı. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle,” ifadelerini kullandı.

Bu operasyon, Türkiye’nin ulusal ve uluslararası güvenlik tehditlerine karşı ne denli kararlı ve etkili bir şekilde mücadele ettiğini bir kez daha göstermiş oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.