Site icon Life Haber Ajansı

İtalya Açıklarında Göçmenlerin Deniz Kazası Geçirmesi Sonucu Onlarca Kişi Öldü

63fb547885f54043e63b37c2 Life Haber Ajansı

Teknenin İran, Pakistan ve Afganistan’dan insan taşıdığı düşünülüyor…

40’tan fazla göçmenin cesetleri, Pazar günü sert havalarda 100’den fazla kişiyi taşıdığına inanılan bir geminin sahil açıklarında parçalanmasının ardından güney İtalya’daki bir sahile vurmuş halde bulundu.

İlk raporlar, İran, Pakistan ve Afganistan’dan olduklarına inanılan 43 göçmenin cesetlerinin İtalya’nın güneyindeki Calabria eyaleti Crotone’deki Steccato di Cutro’da kıyıda bulunduğunu söylüyor. İtalyan medyası 70 kadar kişinin hala kayıp olduğunu ve yaklaşık 80 kişinin kurtarıldığını bildirirken, başka cesetlerin hala suda olduğu görüldü.

Acil servislerin gemideki göçmenlerin sayısı hakkında güvenilir bilgiye sahip olmaması kurtarma girişimlerini karmaşık hale getirdi, ancak ANSA haber ajansına göre ölü sayısı kesinlikle artacak, ölüler arasında bir aylık bebekte var.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, olayın ardından “insan kaçakçıları tarafından yarıda kesilen birçok insan için derin üzüntüsünü” dile getirirken, insanlardan hayatını kaybedenlerin sayısı hakkında “spekülasyon yapmamalarını” istedi.

Göçmenler için Avrupa’ya güvenli bir yolculuk kisvesi altında para için erkeklerin, kadınların ve çocukların hayatlarını takas etmenin “insan tacirleri için” insanlık dışı olduğunu da sözlerine ekledi.

Cutro Belediye Başkanı Antonio Ceraso, bölgenin daha önce hiç bu kadar trajik bir olayla karşılaşmadığını sözlerine ekledi.

Büyük bir arama kurtarma operasyonu devam ederken, Pazar günü İtalyan makamlarından daha fazla güncelleme bekleniyor.

İtfaiyeciler ve sahil güvenliğin yanı sıra, dalgıçlar ve su kurtarma ekipleri gibi sınır polisi de kurtarma operasyonuna katıldı. Geminin menşei belirsizliğini koruyor, ancak güney İtalya’ya gelen göçmenler genellikle ya Türkiye’den ya da Mısır’dan ayrılıyor.

İtalya ve İspanya, Akdeniz’i geçerek Avrupa’ya geçmeye çalışan göçmenler için popüler varış noktalarıdır. Tahminler, 2022’de 100.000’den fazla göçmenin İtalya’ya geldiğini ve bu insanların ağırlıklı olarak Mısır, Tunus, Bangladeş, Suriye ve Afganistan’dan geldiğini gösteriyor.

Exit mobile version