Site icon Life Haber Ajansı

James Cameron, Titanik Tartışmasını Bitirecek

639dcd362030275b9507e39d Life Haber Ajansı

Oscar ödüllü film yapımcısı, filmin trajik sonuyla ilgili eleştirilere yanıt vermek için adli tıp soruşturması yürüttü.

Titanic’in yönetmeni James Cameron, Leonardo DiCaprio’nun canlandırdığı Jack Dawson’ın yürek burkan ölümünün kaçınılmaz olduğunu kanıtlayan bir “bilimsel çalışma” yürüttüğünü açıkladı. Soruşturmasının, 1997’deki kült romantik-dramın finali hakkında on yıllardır süren tartışmayı “durduracağını” umuyor.

Cameron Cuma günü Toronto Star’a yeni çıkan gişe rekorları kıran filmi ‘Avatar: The Way of Su.’

Titanik’in sonlarına doğru, DiCaprio’nun karakteri ve sevgilisi Rose (Kate Winslet’in canlandırdığı) batmadan sağ kurtulur ve kendilerini buzlu okyanus suyunda bulur. Jack, Rose’u suda kalırken bir enkazın üzerinde yatmasına izin vererek kurtarır ve sonunda donarak ölür.

Film vizyona girdiğinden beri hayranlar Jack’in hayatta kalabileceğini tartışıyorlar. Cameron’ın testi onların yanıldığını kanıtlayacak.

Cameron, “O zamandan beri, filmdeki salı yeniden üreten bir hipotermi uzmanıyla kapsamlı bir adli tıp analizi yaptık” dedi. “Kate ve Leo’nun vücut kütleleri aynı olan iki dublörü aldık ve her yerlerine ve içlerine sensörler yerleştirdik ve onları buzlu suya koyduk ve çeşitli yöntemlerle hayatta kalıp kalamayacaklarını test ettik. Cevap şuydu, ikisinin de hayatta kalması mümkün değildi. Sadece biri hayatta kalabildi” diye açıkladı.

İncelemenin sonuçları, Sevgililer Günü’nde Titanic 4K’nın yeniden gösterime girmesiyle aynı zamana denk gelecek şekilde Şubat ayında National Geographic kanalında özel bir belgeselde gösterilecek.

Titanic’in yönetmeni çeyrek yıl sonra, filminin mutlu sonu olmadığı için pişman olmadığını söylüyor. Jack’in “ölmesi gerekiyordu” diye ısrar ediyor.

“Romeo ve Juliet gibi. Aşk, fedakarlık ve ölümlülük hakkında bir film. Sevgi fedakarlıkla ölçülür” diye açıkladı.

Exit mobile version