Dolar 32,4909
Euro 34,9449
Altın 2.430,59
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Japonya’nın Dünya Kupası Golüyle İlgili Tartışma Büyüyor

Japonya’nın Dünya Kupası Golüyle İlgili Tartışma Büyüyor
2 Aralık 2022 22:15
168

Almanya, Japonya’nın İspanya’ya karşı şok zaferinin ardından Katar’dan paketlendi.

Japonya’nın İspanya’ya karşı FIFA Dünya Kupası’ndaki nefes kesen galibiyeti, Ao Tanaka’nın ikinci yarı vuruşunun, hazırlık sırasında topun kale çizgisini geçiyormuş gibi görünmesiyle devam edip etmeyeceği konusundaki şiddetli tartışmanın gölgesinde kaldı.

Asya ülkesi, Katar’da eski Dünya Kupası galipleri İspanya’ya karşı bir galibiyet elde ettikleri yoğun drama gecesinde kendilerini E Grubu’nun beklenmedik galibi olarak onayladı.

Sonuç, Hansi Flick’in takımının Al Bayt Stadyumu’nda Kosta Rika’yı geçmesine rağmen, dört kez kazanan Almanya’yı arka arkaya ikinci Dünya Kupası grup aşaması çıkışına gönderdi.

Ancak E Grubu’nun sonucu dramatik olmadı.

Tanaka’nın galibi, topun Kaoru Mitoma tarafından ceza sahasına kesilmeden önce kale çizgisini geçip geçmediğini belirlemek için uzun bir VAR kontrolüne tabi tutuldu – görüntülerin incelemesi, topun kısmi olarak oyunda kaldığını düşündürdü.

Küçük marjlar ve bununla birlikte gelen devasa sonuçlar, geniş bir tepki yelpazesini kışkırttı; bazıları, hakemin gözden kaçırdığı bir şeyi tespit ettiği için teknolojiyi övdü ve diğerleri, aşırı işgüzar ve oyunun ruhunun dışında olduğu için şikayet etti.

Görüntülerin yakından incelenmesi, topun oyunda olduğunu ve golün diğerleri kadar meşru olduğunu gösteriyor – ancak bu, bazı taraftarların itirazlarını çevrimiçi olarak dile getirmelerini engellemedi.

İnternette bir hayran “İçeride,” diye tartıştı.

“İnsanlar gerçekten perspektifi anlamıyorlar ve açıları anlıyorlar. Yukarıdan aşağıya bakın. Gol çizgisini böyle belirliyorlar. Aynı şey. Marjinal olarak içeride. Topun altı çizgiye değmiyor ama topun kenarı çizginin genişliği içinde .”

Bir diğeri o kadar emin değildi.

“Bu kesinlikle anlamsız, eğer topun hiçbiri fiziksel olarak çizgiye değmiyorsa, o zaman topun hiçbiri fiziksel olarak oyun alanı içinde değildir. Bana basit görünüyor, ”diye yazdılar

https://twitter.com/F1GTSF/status/1598529052444426240?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1598529052444426240%7Ctwgr%5Edc3e1c19b8bf9d47d248c4ff10d8d1b4bdbd6695%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fsport%2F567529-world-cup-japan-goal-debate%2F

Bununla birlikte, çevrimiçi olarak bölünmüş görüşlere rağmen, resmi VAR görüntüleri tartışmanın Japon tarafına düşüyor gibi görünüyor – diğerleri de görüntünün çekildiği kamera açısına bağlı olarak topun içeri veya dışarı görünmesini işaret ediyor.

Her iki şekilde de, nihai sonuç aynıdır. Japonya’nın mucizevi golü, İspanya’yı ikinci sıraya taşıyarak onları olası grup birincileri olarak taçlandırdı.

Almanya için, dört yıl önce Rusya’daki başarısızlıklarının ardından Dünya Kupası sefaleti daha fazla.

Ve hayranlar, eve dönüş yolculuklarını hızlandıran inanılmaz derecede küçük farka işaret edecek olsa da, nihayetinde onları toparlayan ve şüphesiz ciddi bir soruşturmaya yol açacak olan, geçen hafta Japonya’ya karşı sürpriz 2-1 mağlubiyetlerinde kendi başarısızlıklarıydı. dünya futbolunun en büyük sahnesinde bir başka Alman başarısızlığı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.