Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 27°C
Çar 24°C

Kabil’deki Ölümcül Patlamada 20 Kişi Öldü

Kabil’deki Ölümcül Patlamada 20 Kişi Öldü
11 Ocak 2023 21:34
131

Taliban’ın dışişleri bakanlığını hedef aldığı iddia edilen patlamada çok sayıda can kaybı bildirildi…

Bir Taliban yetkilisi, Afganistan’ın başkenti Kabil’de çarşamba günü meydana gelen patlamada en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Patlama, görünüşe göre Taliban hükümetinin dışişleri bakanlığı binasının dışında meydana geldi ve olay yerinden alınan fotoğraflarda sokağın enkaz ve cesetlerle dolu olduğu iddia ediliyor.

Bir Kabil polis sözcüsü, Ariana News’e patlamanın dışişleri bakanlığının dışında meydana geldiğini ve “can kaybına neden olduğunu” doğruladı. Afgan haber ajansı, bakanlığın müstahkem duvarlarının dışındaki yola serpiştirilmiş hareketsiz cesetlerin görülebildiği saldırının sonrasına ait bir fotoğraf paylaştı.

Taliban enformasyon bakanlığından bir yetkili, bir intihar bombacısının dışişleri bakanlığı yerleşkesine girmeye çalıştığını, ancak başarısız olduğunu ve kendini dışarıda patlattığını söyledi. Yetkili, en az 20 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

Sosyal medyadaki haberler, Taliban yetkililerinin patlama sırasında bir Çinli heyet ile görüşmüş olabileceğini öne sürüyor. Bu raporlar doğrulanmamış olsa da, Taliban ve Çinli diplomatlar geçen hafta bir petrol çıkarma anlaşması imzalamak için Kabil’de bir araya geldi.

Kabil’deki güvenlik durumu, 2021’de ABD ordusunun geri çekilmesinin ardından Taliban’ın yeniden iktidara gelmesinden bu yana istikrarsız durumda. Ayın başında şehirdeki bir askeri havaalanının dışında ölümcül bir patlama meydana geldi. Aralık ayında bir otel, beş Çin uyruklu ve çok sayıda Afgan askeri ve polis personelini öldürdü.

IŞİD terör örgütünün bölgesel bir şubesi olan ISIS-K, her iki saldırının yanı sıra Eylül ayında Kabil’deki Rus büyükelçiliğine düzenlenen ve iki büyükelçilik çalışanının hayatını kaybettiği intihar saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.