Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Kahramanmaraş’taki Çadır Kentlerde Market ve Mağazalar Oluşturuldu

Kahramanmaraş’taki Çadır Kentlerde Market ve Mağazalar Oluşturuldu
17 Şubat 2023 07:32

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta evleri yıkılan 2.755 depremzedenin barındığı 12 Şubat Stadyumu Çadır Kenti de bölgede kalan tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçları dikkate alınarak oluşturuldu.

İçerisinde mescit, kütüphane, sağlık birimleri ve çocuklar için oyun alanlarının bulunduğu çadır kentte depremzedelerin gıda ve giyim ihtiyaçlarının karşılanması için market ve konfeksiyon mağazası oluşturuldu.

12 Şubat Stadyumu Çadır Kent Sorumlusu Yahya Altun, depremin hemen ardından çadır kentlerin kurulduğunu ve bölgedeki depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

Gelen yardımları gıda marketi ve konfeksiyon mağazalarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdıklarını kaydeden Altun, “Şu anda gıda marketimiz var. Raflardan insanlar istediği ürünü istediği şekilde alabiliyorlar. Gelen yardımları biz bu gıda marketlerimizde dağıtıyoruz. Elbiseleri de aynı şekilde konfeksiyon mağazamızda veriyoruz.” dedi.

magaza2 1 Life Haber Ajansı

Öncelik Çocuklarda

Kahramanmaraş merkezde 22 çadır kentin bulunduğunu ifade eden Altun, çadır kentlerde başka illere gitmek isteyen vatandaşlarımız için il dışı nakil büroları da oluşturulduğunu söyledi.

Deprem nedeniyle travma yaşayan çocukların kendileri için öncelikli olduğunu dile getiren Altun, “Akrabalarını kaybeden insanlar var. Ayrıca depremin şiddetinden dolayı korkan çocuklarımız var. Bunu atlatmaları lazım. Önce insanların psikolojilerinin düzgün olması gerekiyor. Bu nedenle psikososyal ekip çağırdık. Şu an çocuk etkinlik alanında, aktivitelerle depremin izlerini hafifletmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Depremde evleri zarar gören Ali Arabacı, çadır kentte ihtiyaçlarının karşılandığını, bugünlerine şükrettiklerini belirtti.

magaza2 2 Life Haber Ajansı

Depremde ev içinde düştüğünü, ayağa kalkıp güçlükle dışarı çıktığını anlatan Arabacı, “Çadıra geldik. Ömür böyle devam ediyor. Ne olacak sonu bilmiyorum. Allah’ın bileceği iş.” dedi.

Zeliha Arabacı da depremde 4 yakınlarını kaybettiklerini, korkudan eve giremedikleri için çadır kente geldiklerini söyledi.

Yeter Göndöndüren de Oruç Reis Mahallesi’nde yaşadığı evin deprem nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini belirterek yaralanmadan kurtuldukları için şanslı olduklarını söyledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.