Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 20°C
Per 19°C

Kanada’dan Sonra Çin’le de Tansiyon Yükseldi!

Kanada’dan Sonra Çin’le de Tansiyon Yükseldi!
22 Eylül 2023 21:22
1.225

Kanada ile kriz yaşayan Hindistan, Gençlik ve Spor Bakanı’nın Çin ziyaretini iptal ettiğini açıkladı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Arindam Bagchi tarafından bugün yapılan açıklamada, Hindistan’ın Arunachal Pradesh eyaletinden bazı Hintli sporcuların Çin’deki 19. Asya Oyunları’na girişine izin verilmediği belirtilerek şu açıklama yapıldı;
“Hindistan Hükümeti, Çinli yetkililerin Arunachal Pradesh Eyaletinden bazı Hintli sporculara karşı, akreditasyonlarını ve Çin’in Hangzhou kentindeki 19. Asya Oyunlarına girişlerini reddederek hedefli ve önceden planlanmış bir şekilde ayrımcılık yaptığını öğrenmiştir.

Hindistan, vatandaşlarına karşı ikamet yeri veya etnik köken temelinde ayrımcılık yapılmasını kesin bir dille reddetmektedir. Arunachal Pradesh Hindistan’ın ayrılmaz ve devredilemez bir parçasıdır ve öyle kalacaktır.

BAKAN ÇİN’E YAPMAYI PLANLADIĞI ZİYARETİ İPTAL ETTİ

Çin’in bazı sporcularımızı kasıtlı ve seçici bir şekilde engellemesine karşı Yeni Delhi ve Pekin’de güçlü protestolar düzenlenmiştir. Çin’in eylemi hem Asya Oyunlarının ruhunu hem de üye ülkelerden gelen yarışmacılara karşı ayrımcılığı açıkça yasaklayan kuralları ihlal etmektedir. Ayrıca, Çin’in eylemini protesto ettiğimizin bir işareti olarak, Hindistan Gençlik İşleri ve Spor Bakanı Oyunlar için Çin’e yapmayı planladığı ziyareti iptal etmiştir.
Hindistan tarafından 1987 yılında eyalet ilan edilen Arunachal Pradesh, sınır anlaşmazlığı nedeniyle Çin ve Hindistan arasında bir gerilim kaynağı olmuştur ve Çin, toprak anlaşmazlığını gerekçe göstererek Arunachal Pradesh’ten gelen Hindistan vatandaşlarına damgalı vize vermeyi sürekli olarak reddetmiştir.

HİNDİSTAN VE KANADA ARASINDAKİ GERİLİM

Hindistan’ın birçok cinayetten sorumlu tuttuğu ve terörist olarak nitelendirdiği Sih ayrılıkçı lider Hardeep Singh Nijjar’ın Kanada’da öldürülmesinin ardından Kanada Başbakanı Justin Trudeau cinayetten Hindistan hükümetini sorumlu tuttu. İki ülke arasındaki gerilim, üst düzey diplomatların sınır dışı edildiği ve Hindistan hükümetinin Kanadalıların vizelerini askıya aldığı noktaya ulaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.