Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 21°C

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması
18 Mayıs 2023 00:35
1.971

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, “Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği ve Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın iki ay daha uzatılmasına karar verildi” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen toplantıda; parti il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve milletvekili adaylarına canlı bağlantıyla hitap etti.

Görevlerini tamamlayan 27. dönem milletvekillerine bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni seçilen 28. dönem milletvekillerini de tebrik etti.

Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak 14 Mayıs’ta dünyaya örnek olacak bir demokrasi sınavı verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmalarında ve seçim günü sandık başında samimi gayretle millî iradenin en sağlıklı şekilde sandığa yansıması için görev yapanlara şükranlarını sundu.

1 1 Life Haber Ajansı
2 1 Life Haber Ajansı
3 1 Life Haber Ajansı
4 1 Life Haber Ajansı
5 1 Life Haber Ajansı
6 Life Haber Ajansı

KARADENİZ TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Toplantı vesileyle tüm dünyaya bir müjde vermek istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Ülkemizin ve şahsımın yoğun gayretleriyle başlatılan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nı biliyorsunuz. Türkiye’nin öncülüğü, Rusya ve Ukrayna’nın yapıcı tutumları, Birleşmiş Milletler’in kolaylaştırıcılığı sayesinde 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da imzalanan anlaşma çeşitli defalar uzatılmıştı. Son uzatmanın süresi bitmek üzereydi. Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği ve Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın iki ay daha uzatılmasına karar verildi. Küresel gıda tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesi özellikle ihtiyaç sahibi ülkelerin tahıla ulaşımının kolaylaştırılması bakımından hayati öneme sahip bu kararın tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum. Anlaşmanın tüm şartları yerine getirilerek bundan sonraki süreçte de devam etmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz.”

“Rus dostlarımız Mykoloaiv ve Olvia limanlarındaki Türk gemilerinin çıkışına da engel olmayacaklarını bildirdiler, bunun için de kendilerine müteşekkiriz” sözleriyle konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın önce kalıcı bir ateşkes, sonra da barışla sonuçlanacağı günleri de görmeyi ümit ettiklerini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bu süreçteki çabalara verdiği samimi destek için şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’ye yapıcı iş birliği, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e de süreçteki gayretleri için teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.