Dolar 32,5691
Euro 34,9515
Altın 2.426,67
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 32°C
Az Bulutlu
Samsun
32°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Katolik Rahip Diri Diri Yakıldı

Katolik Rahip Diri Diri Yakıldı
17 Ocak 2023 18:32
103

Polis, silahlı adamların, içeri giremeyince Isaac Achi’nin kuzey Nijerya’daki evini ateşe verdiğini söyledi.

Bir polis sözcüsü Associated Press’e yaptığı açıklamada, Katolik rahip Rahip Isaac Achi’nin Pazar günü Nijerya’nın Nijer eyaletindeki Kaffin Koro mahallesindeki evinde başarısız bir ev baskınında diri diri yakıldığını söyledi.

Silahlı müstakbel soyguncular içeri girmeyi başaramayınca, bunun yerine yerleşkeyi ateşe vermeyi seçtiler ve rahibi yanmaya bıraktılar, bu arada yardımcısı Peder Collins kaçarken omzuna bir kurşun sıkarak canını kıl payı kurtardı.

Nijeryalı yetkililer, militan grupların, onlara karşı koyamayan küçük ve yetersiz donanıma sahip güvenlik güçleri sayesinde, ülkenin kuzey ve orta bölgelerindeki kırsal toplulukları giderek daha fazla hedef aldığını açıkladı. Bu “haydutların” binlerce kişiyi öldürdüğü ve başkalarını fidye için kaçırdığı, ara sıra fazladan bir terör unsuru olarak dini figürleri hedef aldığı bildirilirken, görünüşe göre nadiren gözaltına alınıyorlar.

Nijer Valisi Abubakar Sani Bello, basın sekreteri tarafından Pazar günü yayınlanan bir açıklamada , “Bu teröristler kendilerini kaybettiler ve devam eden bu katliamı sona erdirmek için sert adımlar atılması gerekiyor.” dedi. Güvenlik kurumlarını militan gruplarla savaşmak için yeni stratejiler geliştirmeye çağırdı, ancak hükümeti “halkın hayatını ve geçimini güvence altına almak için elinden gelenin en iyisini yapmaya” devam ederken halktan sakin kalmasını istedi .

Nijerya Hristiyan Derneği’nin (YOWICAN) gençlik kolu, saldırıyı Nijerya Hristiyan toplumunun tamamını yok etmeyi amaçlayan bir terör eylemi olarak nitelendiren bir bildiri yayınladı.

Başkan Amb , “Nijerya’da Hristiyan din adamlarının sürekli olarak öldürülmesi ve kaçırılması endişe verici. Ne pahasına olursa olsun bu durdurulmalı. Hristiyan cemaati buna bir son vermek için ayağa kalkmalı ve bir araya gelmeli .” Belusochukwu Enwere, sorumluların “hesaba çekilmesi” çağrısında bulunarak ilan etti.


“Nijerya, insanların tavuk gibi katledildiği bir ölüm tarlasına dönüşüyor.”


Polis ayrıca, silahlı adamların Pazar günü Katsina eyaletindeki bir Hristiyan kilisesine saldırarak 25 ibadetçiyi kaçırdıklarını ve papazı elinden kurşun da dahil olmak üzere yaralarla geride bıraktıklarını doğruladı. Başka bir rahip, Rahip John Mark Chietnum, geçen Temmuz ayında kuzeybatıdaki Kaduna eyaletinde kaçırılıp öldürüldü.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.