Dolar 32,5553
Euro 34,9632
Altın 2.457,65
BİST 9.881,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Kentin 10 Farklı Noktasında Depremzedeler Güne Çadırda Uyandı

Kentin 10 Farklı Noktasında Depremzedeler Güne Çadırda Uyandı
25 Kasım 2022 00:15
132

Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından kentin 10 farklı noktasına, 128 çadır kuruldu. Evleri hasar gören ya da deprem korkusu yaşayan 627 kişi, geceyi çadırlarda geçirdi. Havanın aydınlanması ile çadırda kalanlar, yeni güne başladı.
Kentin 10 farklı noktasında çadır kurulduğunu belirten Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, “Gece vatandaşlarımız sakin bir şekilde çadırlarına yerleştirildi. AFAD ekiplerimiz koordineli bir şekilde bütün vatandaşlarımızı 10 noktada çadır kentlere yerleştirdi. Gece geç saatlere kadar buradaydık, herkes huzurlu bir şekilde istirahat yaptı. Gençlerde bir tedirginlik var. Özellikle 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerini görmeyen vatandaşlarımızda tedirginlik var. Ama herkes tedirginliğini attı” dedi.
Ne Zaman Eve Döneriz Bilemiyoruz
Ailesi ile birlikte çadırda kalan Muteber Gedik (63), “Gece çok güzel geçti, evimizden daha iyi geçti. Çünkü korkudan uyuyamazdık, bu gece çok güzel uyuduk. Bazı evler çok hasarlı. Ne zaman eve döneriz bilmiyorum. Çocukların okulu, işler var. Bir şekilde eve gideceğiz. Fakat ne zaman gideceğimizi bilmiyoruz. Çadırda 8 kişi kalıyoruz. 2 oğlum, 2 torunum ve bizler varız” dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.