Dolar 32,2796
Euro 34,7558
Altın 2.397,94
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 17°C

Kılıçdaroğlu İçin 93 İmza

Kılıçdaroğlu İçin 93 İmza
20 Ekim 2023 22:21
3.170

CHP’nin 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak kurultayında, 1368 delege oy kullanacak. Genel Merkez yanlıları ve değişimciler bir yandan kurultayın seçilmiş delegelerini saflarında tutmaya çalışırken, diğer yandan doğal delege olan milletvekillerinden genel başkan adayları için imza toplama peşinde. Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için şu ana kadar 130 CHP milletvekilinden 93’ü imza verdi. Kulislere göre; Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesi halinde Özgür Özel’in yerine Grup Başkanlığı’na getirileceği iddia edilen İstanbul Milletvekili Engin Altay ile İstanbul il kongresinde değişimcilerden yana tavır almasına karşın kurultayda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği belirtilen Erdoğan Toprak da, CHP lideri için imza verecek. Kurmaylar, il il delege listeleri üzerinde bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Kemal Bey 750-800, Özel 475-500 civarında oy alır. 100’e yakın boş oy çıkabilir” görüşünü dile getirdi.

Özel: 55-45 öndeyiz
Öte yandan CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Ankara’da bir grup basın mensubuyla bir araya geldiği toplantıda “Başladığımız ana göre beklentiler beş kat arttı. Beklenenin çok üstünde bir destek alacağımızı görüyoruz. Kurultayı kazanacağız. Milletvekili grubunda yüzde 55’e 45 biz öndeyiz. Çoğunluk değişimden yana. Bunu Meclis’teki kavaslara sorsanız biliyor, sağır sultanın bildiği bir şey” dedi.

İmza için yumruklaştılar
Suriye-Irak tezkeresinin görüşüldüğü salı günü, Genel Kurul’da Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için milletvekillerinden imza toplanması gerilime yol açmış, CHP’li milletvekilleri arasında WhatsApp üzerinden mesajlarla söz düellosu yaşanmıştı. Edinilen bilgiye göre bu gerilim, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal arasında, Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki makamındaki özel kalem odasında fiziki kavgaya dönüştü. CHP liderinin de makamında olduğu sırada kavganın yumruklaşmaya kadar vardığı iddia edildi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.