Dolar 32,5180
Euro 34,7833
Altın 2.420,34
BİST 9.750,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C

Kim Jong Un Kıtalararası Balistik Füze Fırlattı

Kim Jong Un Kıtalararası Balistik Füze Fırlattı
19 Kasım 2022 21:51
131

Kuzey Kore haber ajansı tarafından yayınlanan fotoğraflar, Kim Jong Un’un kızının varlığının ilk resmi teyidi niteliğinde.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, kızını ilk kez kıtalararası balistik füzenin (ICBM) fırlatılmasını denetlerken el ele gösteren çarpıcı fotoğraflarla dünyaya tanıttı.

North’un resmi Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Kim Jong Un’un ICBM’nin deneme atışına “sevgili kızı ve eşiyle birlikte” katıldığını söyledi.

KCNA tarafından yayınlanan fotoğraflar, Kuzey Kore liderinin kızının varlığının ilk resmi teyidi oldu.

KCNA, devasa bir Hwasong-17 kıtalararası balistik füzeyi (ICBM) incelerken babasıyla el ele tutuşurken beyaz kabarık bir ceketle fotoğraflarda görülen kızın adını vermedi .

2022 11 18T214319Z 417163421 RC2IOX95SLTK RTRMADP 3 NORTHKOREA MISSILES Life Haber Ajansı

Kuzey Kore , Cuma günü Hwasong-17 ICBM olduğunu söylediği şeyi fırlattı. Japon yetkililere göre, füze yüksek bir yörüngede 1.000 km (622 mil) yol aldı ve Hokkaido’nun kuzeyindeki Oshima-Oshima adasının yaklaşık 200 km (124 mil) batısına indi.

Güney Kore’nin Yonhap Haber Ajansı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Cumartesi günü fotoğrafların yayınlanmasından önce, Kim ve eşi Ri Sol Ju’nun 2010, 2013 ve 2017 doğumlu üç çocuğu olduğuna dair sadece spekülasyon yapıldığını söyledi.

Çiftin çocukları olduğuna dair önceki tek onay, 2013’te Pyongyang’a donkişotvari bir ziyarette bulunan ve Kim’in kızıyla tanıştığını iddia eden eski NBA yıldızı Dennis Rodman’dan gelmişti.

O yıl Kuzey Kore’ye yaptığı geziden sonra Rodman, The Guardian gazetesine Kim ve ailesiyle vakit geçirdiğini ve bebeklerini kucağına aldığını söyledi. Rodman, Kim’in şu anda 12 veya 13 yaşlarında olduğu tahmin edilen Ju Ae adında bir “bebek” kızı olduğunu söyledi.

Rodman o sırada Kuzey Kore liderinin “iyi bir baba” olduğunu söyledi.

Seul casus ajansına göre, Kuzey Kore’nin kurucu lideri Kim Il Sung’un torunu ve Kim ailesinin ülkeyi yönetecek üçüncü kuşağı olan Kim , 2009 yılında Ri Sol Ju ile evlendi.

2022 11 18T221334Z 437652992 RC2IOX9VS5MQ RTRMADP 3 NORTHKOREA MISSILES Life Haber Ajansı

Şu anda RAND Corporation’da çalışan eski bir CIA analisti olan Soo Kim, Agence France-Presse haber ajansına verdiği demeçte, kızını bu noktada dünyaya tanıtmanın, Kuzey Kore rejiminin burada kalacağına dair uluslararası bir mesaj göndermek için tasarlanabileceğini söyledi.

Soo Kim, “Bir bakıma, bu, Kim’in saltanat asasını bir sonraki nesle devrettiğinin sembolik bir resmi,” diyen Soo Kim, fotoğrafların aynı zamanda “Kim ve kızı arasında bir dereceye kadar yakınlık ve rahatlık” gösterdiğini de sözlerine ekledi. geleceğin liderliği için yetiştiriliyor.

Kuzey Koreli bilim adamı Ahn Chan-il, AFP’ye verdiği demeçte, fotoğrafların Pyongyang’ın Kim’in “normal” bir lider olduğunu göstermeye yönelik dikkatle sahnelenen bir girişiminin parçası olabileceğini söyledi.

Ahn, “Pyongyang, askeri hünerlerini sergileyen bu ICBM fırlatmalarını yürütürken, Kim’in görünüşte sevgi dolu bir baba olduğu resimlerini göstererek kendisini ‘normal’ bir ulus olarak damgalamaya çalışıyor gibi görünüyor” dedi.

Aynı zamanda, dış dünyaya artık dördüncü nesil halefine doğru ilerlediğini ve buna iyi hazırlanmış olduğunu ilan ederek rejimi istikrara kavuşturmanın bir jestidir” dedi.

2022 11 18T212645Z 1877377356 RC2LOX9AC9Z7 RTRMADP 3 NORTHKOREA MISSILES Life Haber Ajansı
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.