Dolar 32,3184
Euro 35,0487
Altın 2.307,01
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 24°C

KOSGEB’den KOBİ’lere 2 Milyon Destek

KOSGEB’den KOBİ’lere 2 Milyon Destek
16 Aralık 2022 18:43
105

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptığı açıklamada, KOSGEB’in “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” çağrısı ile KOBİ’lerin rekabetçiliklerinin ve verimliliklerinin arttırılması kapsamında imalatçı KOBİ’ler makine teçhizat alımları için 1.5 milyon TL’ye kadar, dijital teknolojiler geliştiren imalatçı KOBİ’ler 2 milyon TL’ye kadar, dijital teknolojileri üretim süreçlerine dahil eden imalatçı KOBİ’ler 2 milyon TL’ye kadar destekleneceğini söyledi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOSGEB KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) 2022 YILI Proje Teklif Çağrıları ile ilgili açıklamada bulundu. KOBİ Gelişim Destek Programı’nın yeniden açıldığını belirten Başkan Murzioğlu, “KOSGEB, 2019 yılından bu yana imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak çıktığı “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” başlıklı çağrıların hem kapsamını genişletti hem de destek üst limitlerini arttırdı. Yeni çağrıda, dijitalleşme başlığının yanına rekabetçilik ve verimlilik modülü de eklendi. Daha önce işletme başına 1 milyon lira olan üst limit, dijitalleşme için 2 milyona çıkartıldı. Yeni ilave edilen rekabetçilik ve verimlilik başlığı için de destek üst limiti 1.5 milyon lira olarak belirlendi. Çağrılar kapsamında sağlanan geri ödemesiz destekler personel giderlerini, geri ödemeli destekler ise makine-teçhizat ve hizmet alımı giderlerini kapsıyor” dedi.
Yeniden Kurgulandı
İmalatçı KOBİ’lerin dijital dönüşümlerini odağına alan KOSGEB’in, işletmelerin rekabetçiliğinin ve verimliliğinin arttırılmasına da önem verdiğini belirten Murzioğlu, “Bu bağlamda KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı’nı yeniden kurguladı. Destek programı kapsamında 2022 yılı proje teklif çağrılarına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın açıklamalarıyla eş zamanlı olarak çıkıldı. Çıkılan çağrıların ilk ayağı; akıllı dijital teknolojileri yerli imkanlarla geliştiren veya bu teknolojileri üretim süreçlerine dahil eden imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak tasarlandı. Bu başlıkta imalat sanayinde; Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi, Nesnelerin İnterneti, Endüstriyel Robot Teknolojileri ve Akıllı Sensör Teknolojileri, alanlarında KOBİ’lerin projeleri değerlendirilecek. Bunun yanı sıra, Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri, Siber Güvenlik, Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri, Artırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik Teknolojileri alanlarındaki projelere de destek verilecek. Teknoloji geliştiren KOBİ’ler, 900 bini geri ödemesiz, 1 milyon 100 bini geri ödemeli destekten toplam 2 milyon liraya kadar yararlanabilecek. Bu teknolojileri üretim süreçlerine dahil eden imalatçı KOBİ’ler de 400 bini geri ödemesiz, 1 milyon 600 bini geri ödemeli destekten toplam 2 milyon liraya kadar yararlanabilecek” diye konuştu.
Rekabetçilik ve Verimlilik
Çağrının diğer ayağında imalatçı KOBİ’lerin rekabetçiliklerinin ve verimliliklerinin arttırılmasının hedeflendiğini kaydeden Başkan Murzioğlu, “Bu çağrı kapsamında makine-teçhizat alımları desteklenecek. İmalatçı küçük ve orta ölçekli işletmelerin başvurabilecekleri çağrıda, makine teçhizatın yanı sıra personel, yazılım ve hizmet alımları giderleri de destek kapsamında olacak. İşletmeler, toplam 1.5 milyon TL’ye kadar destekten faydalanabilecek. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2020 ve 2021 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, www.kosgeb.gov.tr internet adresi üzerinden yeni KOBİGEL çağrılarına başvurabilecek. Çağrı, 11 Ocak 2023 saat 23:59’a kadar açık kalacak. Başvurular, Mart 2023’te sonuçlandırılacak. Şartları sağlayan KOBİ’lerimizi, bu destek programına başvurmaya davet ediyorum” diye ifade etti.

kosgeb logo 1 Life Haber Ajansı
https://www.kosgeb.gov.tr/
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.