Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C

Kripto Yatırımcıları Binance’den 1 Milyar Doların Üzerinde Para Çekti

Kripto Yatırımcıları Binance’den 1 Milyar Doların Üzerinde Para Çekti
23 Kasım 2023 21:01
1.639

Çıkış, borsadaki büyük para cezasının ve ABD’deki eski CEO’suna yönelik cezai suçlamaların ardından gerçekleşti…

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao’nun ABD’deki cezai ve hukuki suçlamaları kabul etmesinin ardından para çekme işlemlerinde keskin bir artış gördü. Şirket ayrıca 4 milyar doların üzerinde para cezasıyla karşı karşıya.

Piyasa verilerine göre, Binance’ten çıkışlar son 24 saat içinde bitcoin hariç 1 milyar dolardan fazla oldu. Veri sağlayıcısı Kaiko’ya göre, piyasa oyuncularının pozisyonlarını geri çekmesiyle likiditesi aynı dönemde %25 düştü.

CoinGecko verilerine göre Binance’in yerel tokenı BNB %9’dan fazla düşüş gösterdi. Blockchain analiz firması Nansen’e göre, kripto borsası yaklaşık 2,8 milyar dolar değerinde BNB tokenine sahip.

Çıkışlar önemli olsa da, 65 milyar dolardan fazla varlık platformda kalmaya devam ediyor, bu da borsadan henüz “kitlesel bir fon çıkışı” olmadığı anlamına geliyor. Uzmanlar, Binance’in yatırımcıların ani bir geri çekilişine “dayanabilecek kadar sermayelendirilmiş” olduğunu söylüyor.

Yatırım firması Conotoxia Ltd’de piyasa analisti olan Grzegorz Drozdz, “Duyuru ile anlaşmanın anlık şokundan sonra, çoğu varlık üzerinde önemli bir etki yok” dedi.

“En büyük 100 kripto para biriminden 98 kadarı son 24 saat içinde gözle görülür bir toparlanma yaşadı. Bu arada Bitcoin, toparlanmadan önce %4 düştü ve %1,3’lük bir kayıpla kaldı.” dedi.

Bu haftanın başlarında Zhao, Binance CEO’su olarak görevinden istifa etmeyi kabul etti ve ABD Adalet Bakanlığı ile yapılan bir anlaşmada kara para aklamayı önleme gerekliliklerinin ihlal edildiğini kabul etti.

Bildirilen uzlaşma şartlarına göre Binance’in ABD hükümetine 2,5 milyar dolar kaybetmesi ve toplam 4,3 milyar dolar olmak üzere 1,8 milyar dolar ceza ödemesi bekleniyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.