Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 28°C
Per 28°C

Kurbanlık Alacaklara “Tarım Cebimde” İle Güvenli Sorgulama

Kurbanlık Alacaklara “Tarım Cebimde” İle Güvenli Sorgulama
22 Mayıs 2024 12:00

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlık hayvanları güvenle satın alabilmesi için “Tarım Cebimde” mobil uygulamasını devreye soktu. Bu uygulama sayesinde kurbanlık hayvanların küpe numaraları girilerek aşı bilgileri ve diğer detaylar kolayca sorgulanabiliyor.

Üç Adımda Kurbanlık Sorgulama

  1. Uygulamayı İndirin: “Tarım Cebimde” mobil uygulamasını telefonunuza indirin.
  2. Menüyü Seçin: Uygulamanın “Hayvansal Üretim” ana menüsünden “Küpe Sorgulama” alt menüsüne girin.
  3. Küpe Numarasını Girin: Büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçimi yaparak küpe numarasını girin ve “Sorgula” butonuna tıklayın. Bu adımlarla hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşı bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Bakan Yumaklı’dan Uyarı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kurbanlık hayvan alırken belirlenen kurallara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Yumaklı, “Bakanlığımızın tüm birimleri bayram süresince sahada olacak. Ancak ekiplerimizin olmadığı yerlerde vatandaşlarımız ‘Tarım Cebimde’ uygulaması ile hayvanların kontrollerini yapabilirler” dedi.

Bakan Yumaklı, ayrıca vatandaşlardan herhangi bir uygunsuzluk durumunda yetkililere bildirimde bulunmalarını istedi. Bu uygulama ile vatandaşlar, hayvanların sağlık durumu hakkında kısa sürede bilgi sahibi olabilecekler.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.