Dolar 32,4491
Euro 34,7379
Altın 2.437,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Kuzey Kore İki Balistik Füze Fırlattı

Kuzey Kore İki Balistik Füze Fırlattı
18 Aralık 2022 13:01
173

Yetkililer, mermilerin Tokyo’nun münhasır ekonomik bölgesinin dışında denize düştüğünü söylüyor…

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin Pazar günü Japonya Denizi’ne iki balistik füze fırlattığını iddia etti.

Açıklamaya göre, her iki mermi de yaklaşık 500 km (310.6 mil) yol kat etti ve Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına indi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanları (JCS), Kuzey Kore’nin Kuzey Pyongan Eyaletinden iki fırlatma tespit ettiğini söyledi.

JCS, gazetecilere gönderdiği mesajda, “Ordumuz ABD ile yakın işbirliği içinde tam bir hazırlık duruşunu sürdürüyor” dedi ve durumu izlediğini de sözlerine ekledi.

Fırlatmalar, Pyongyang’ın Cuma günü yeni silahlarda kullanılmak üzere “yüksek itiş gücüne sahip katı yakıt motorunu” başarıyla test ettiğini duyurmasının ardından geldi.

Seul merkezli The Korea Herald gazetesinin haberine göre, Kuzey Kore bu yıl 62 balistik ve üç seyir füzesi denedi.

En son lansman, Tokyo’nun İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük planı olan 320 milyar dolarlık beş yıllık bir savunma planını Cuma günü açıklamasının ardından geldi. Başbakan Fumio Kişida, bunun ülkesinin şu anda karşı karşıya olduğu güvenlik sorunlarına bir yanıt olduğunu söyledi.

ABD ve Güney Koreli yetkililer Pazar günü, iki haftalık ortak Donanma SEAL tatbikatının 9 Aralık’ta sona erdiğini duyurdular. Pyongyang daha önce ulusal güvenliğe tehdit olarak gördüğü “pervasız” tatbikatları kınamıştı. Ancak Washington ve Seul, tatbikatlarının doğası gereği savunma amaçlı olduğunu söylüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.