Dolar 32,5759
Euro 34,8825
Altın 2.439,67
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Kuzey Kore, Japonya’ya Füze Fırlattı

Kuzey Kore, Japonya’ya Füze Fırlattı
31 Aralık 2022 21:41
154

Silah testi, Seul’ün Kuzey Kore’yi uzaydan izleme planının bir parçası olarak katı yakıtlı bir roket fırlatmasından sadece bir gün sonra gerçekleşti…

Güç gösterisini bölgesel istikrara yönelik bir tehdit olarak kınayan Güney Koreli ve Japon savunma yetkililerine göre, Kuzey Kore Japonya Denizi’ne üç kısa menzilli balistik füze fırlattı.

Güney Kore ordusunun Genelkurmay Başkanları (JCS), yerel basında yer alan haberlere göre Cumartesi günü yapılan son füze fırlatmalarını ayrıntılı olarak açıkladı ve üç merminin sabah 8 civarında, başkentin güneyinde bulunan KDHC’nin Kuzey Hwanghae Eyaletinden ateşlendiğini söyledi. Yonhap haber ajansına göre, bölge ilk kez balistik füze sahası olarak kullanıldı.

Ordu, “Kuzey Kore’nin daha fazla provokasyonuna hazırlık olarak” ABD ile ortak gözetleme çabalarını hızlandırma ve gerekirse “ezici bir şekilde karşılık vermeye” hazır olma sözü vererek hareketi hemen kınadı.

JCS, üç cephanenin de bir mobil fırlatma aracından ateşlendiğini söyledi ve her birinin, Kore’de Doğu Denizi olarak bilinen Japonya Denizi yönünde yaklaşık 350 km (217 mil) kuzeydoğuya uçtuğunu ekledi.

Kuzey Kore fırlatmaları , yetkililerin Pyongyang’a odaklanan uzay tabanlı bir gözetleme cihazı inşa etmek için kullanılacağını söylediği Seul’ün yeni katı yakıtlı roketinin Perşembe günü başarılı bir şekilde denenmesine yanıt olarak gelmiş olabilir . Güney, son günlerde, yani bu hafta başlarında en az beş Kuzey Kore insansız hava aracının hava sahasına girmesinden sonra hava savunmasını güçlendirmesi gerektiğini vurguladı .

Japonya Savunma Bakanlığı da en son silah testini kaydetti ve füzelerin kendi topraklarına doğru uçarken hiçbirinin ülkenin kıyılarından yaklaşık 370 km (229 mil) uzayan özel ekonomik bölgesine girmediğini açıkladı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore’nin tekrarlanan balistik füze fırlatmaları da dahil olmak üzere bir dizi eylemi, Japonya’nın, bölgenin ve uluslararası toplumun barış ve güvenliğini tehdit ediyor.” dedi. uyarıldı, ancak “şu anda” herhangi bir olay olmadığını söyledi.

En son füze lansmanı, bu yıl Kore Yarımadası’ndaki bir askeri faaliyet telaşının ortasında, Pyongyang’ın 2022’de bir dizi kıtalararası balistik füze (ICBM’ler) ve yaklaşık 70 kısa menzilli mermi de dahil olmak üzere rekor sayıda silah testi gerçekleştirmesiyle gerçekleşti. ve üç seyir füzesi, Yonhap bildirdi. Seul ayrıca, bu yılın başlarında ABD savaş uçaklarıyla birlikte şimdiye kadarki en büyük hava tatbikatlarından bazılarını gerçekleştirerek, ABD ve Japonya ile ortak askeri tatbikatları önemli ölçüde hızlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.