Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 16°C

Kuzey Kore Nükleer Saldırı Tatbikatı Yaptı

Kuzey Kore Nükleer Saldırı Tatbikatı Yaptı
31 Ağustos 2023 20:29
2.215

Pyongyang, simüle edilen atom saldırısının, ABD bombardıman uçaklarının “agresif” bir uçuşuna bir cevap olduğunu söyledi…

Devlet haber ajansı KCNA, Kuzey Kore ordusunun, Seul’deki hükümetin ABD ile “maceracı saldırgan savaş tatbikatlarına” yanıt olarak, Çarşamba günü Güney Kore’ye yönelik simüle edilmiş bir nükleer saldırı gerçekleştirdiğini söyledi.

Kore Halk Ordusu, KPA genelkurmay başkanlığı tarafından yapılan bir açıklamaya atıfta bulunarak, “Çarşamba gecesi büyük komuta merkezlerinde ve ‘ROK’ askeri gangsterlerinin operasyonel havaalanlarında yanmış toprak saldırılarını simüle eden taktiksel bir nükleer saldırı tatbikatı düzenledi” dedi.

Açıklamada, “KPA’nın taktik nükleer silahlı birimi” iki balistik füze ateşledi ve “nükleer saldırı görevini, hedef adadan 400 metre yükseklikte önceden belirlenmiş bir yükseklikte hava patlamaları yoluyla doğru bir şekilde gerçekleştirdi” denildi.

Tatbikat, Çarşamba günü Güney Koreli savaş uçaklarının Ulchi Özgürlük Kalkanı savaş oyunlarının bir parçası olarak ABD’den gelen Amerikan B-1B stratejik bombardıman uçaklarıyla uçuşuna yanıt olarak gerçekleştirildi. B-1B Lancer, nükleer silah taşıyabilir ve Kasım 2022’den bu yana Güney Kore ile tatbikatlara katıldı.

Bununla birlikte, KPA genelkurmayına göre, bombardıman uçakları Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne (DPRK) karşı “önleyici bir nükleer saldırı” uyguluyordu.

KPA, Pyongyang’ın nükleer tatbikatının “düşmanlara açık bir mesaj göndermeyi ve KDHC’nin kararlı cezalandırıcı iradesini ve önemli misilleme yeteneklerini bir kez daha açıkça gerçekleştirmelerini sağlamayı amaçladığını” söyledi.

Kuzey Kore, ABD ve Güney’i, defalarca, ortak tatbikatları bir nükleer saldırı veya istila için pratik yapmak için kullanmakla suçladı. Pyongyang’ın savunma bakanı General Kang Sun-nam, bu ayın başlarında, ABD’nin “düşmanca” davranışlarından vazgeçmediği sürece, yarımadada bir termonükleer savaşın neredeyse kesin olduğu uyarısında bulundu.

Seul ve Washington, 1953 ateşkesinin Kore Savaşı’nın muharebe operasyonlarını sona erdirmesinden bu yana teknik olarak hala Pyongyang ile savaş halindeler, ancak hiçbir zaman bir barış anlaşması tarafından takip edilmedi. ABD’nin Güney Kore’de yaklaşık 30.000 askeri var.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.