Dolar 32,4646
Euro 34,7363
Altın 2.435,13
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Kuzey Kore, Nükleer Savaş Olasılığının Gerçekçi Olduğunu Belirtiyor

Kuzey Kore, Nükleer Savaş Olasılığının Gerçekçi Olduğunu Belirtiyor
8 Mart 2023 22:07
156

Pyongyang, Washington ve Seul’ü tekrarlanan uyarılara rağmen askeri provokasyonları sürdürmekle suçladı…

Kuzey Kore , Amerikan ve Güney Kore askeri tatbikatlarının son turunu takiben “gerçekçi” bir nükleer çatışma tehdidi konusunda uyarıda bulundu ve bölgede “felaketle sonuçlanacak bir tırmanış” öngörüsünde bulundu.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Salı günü, Washington ile Seul arasında en az bir ABD nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçağının yer aldığı son ortak hava tatbikatlarını kınayan bir bildiri yayınladı ve tatbikatların yalnızca Kore Yarımadası’nda çatışma riskini artırdığını söyledi .

“Uluslararası toplumun gerginliğin azaltılması ve siyasi istikrar arzusunun aksine, yalnızca barutla kalınlaşmış silahlı kavgacı gösterilere odaklanan ABD ve Güney Kore’nin sorumsuz eylemleri nedeniyle, Kore Yarımadası’nda nükleer savaş riski değişiyor. hayali bir aşamadan gerçekçi bir aşamaya geçiş” diyen bakanlık, tatbikatların ABD’nin Kuzey Kore ile savaşa hazırlandığını “açıkça” gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Bir ABD B-1B stratejik bombardıman uçağı da dahil olmak üzere benzer ortak muharebe tatbikatları geçen Cuma günü başlatıldı ve ABD ve Güney Kore’nin KDHC’nin bir füze saldırısına tepkisini simüle etmek için önümüzdeki hafta başka bir tatbikat yapılacak. Ayrıca, 13 Mart’tan itibaren iki müttefik , 11 gün sürecek, bölgedeki beş yılın en büyük tatbikatlarını gerçekleştirecek .

Bakanlık , “Birkaç gün içinde başlayacak olan büyük ölçekli ABD-Güney Kore ortak askeri tatbikatının” “agresif nitelikte” olduğunu ve “bundan kaynaklanacak feci bir tırmanış” öngörüsünde bulundu .

Eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimindeki müzakereler, Pyongyang’ın silah testlerinin durdurulması karşılığında Güney Kore ile ortak tatbikatların duraklatıldığı bir “dondurma için dondurma” düzenlemesiyle sonuçlanırken, bu anlaşma o zamandan beri çöktü ve Başkan Joe Biden’dan bu yana gerilim arttı. 2021’de göreve başladı. Geçen yıl, birkaç kıtalararası balistik füze (ICBM’ler) dahil olmak üzere rekor sayıda Kuzey Kore füze fırlatmasına ve ayrıca Kuzey Kore’nin bir saldırı hazırlığı olarak defalarca kınadığı bir ABD-Güney Kore askeri faaliyet telaşına tanık oldu. kuzeyde. Füze testleri 2023’e kadar devam etti ve Kuzey Kore, Washington ve Seul tarafından devam eden tatbikatların ortasında denize mermiler atmaya devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.