Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 12°C
Az Bulutlu
Samsun
12°C
Az Bulutlu
Çar 8°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 13°C

Kuzey Kore Radyoaktif Tsunami Silahını Tanıttı

Kuzey Kore Radyoaktif Tsunami Silahını Tanıttı
24 Mart 2023 22:11
153

Pyongyang, sistemin tespit edilmeden “düşman gemi gruplarını yok edebildiğini” iddia etti…

Kuzey Kore, platformun “radyoaktif tsunami” üretebileceğini iddia ederek yeni bir “su altı nükleer stratejik silahını” test etti. Pyongyang, Washington ve Seul tarafından yürütülen bir dizi askeri tatbikatın ortasında “savaş caydırıcılığı” nı güçlendirmek zorunda kaldığını iddia etti.

Devlet tarafından yönetilen Kore Merkezi Haber Ajansı’nın (KCNA) bildirdiğine göre , bu hafta Salı ve Perşembe günleri arasında Kuzey Kore ordusu tarafından bir dizi test gerçekleştirildi ve dini lider Kim Jong-un tarafından denetlendi . Denemeler, “Tsunami” olarak adlandırılan yeni “gizli silahın” “öldürücü vuruş kabiliyetini” doğrulamayı amaçlıyordu.

Kaynak, “Sualtı nükleer stratejik silahının görevi, operasyon alanına gizlice dalmak… ve su altı patlamalarıyla süper güçlü bir radyoaktif tsunami oluşturarak düşman gemi gruplarını ve ana operasyon limanlarını yok etmektir” dedi . nükleer insansız sualtı saldırı gemisi, herhangi bir kıyıya veya limana veya su üstü gemisine çekilerek faaliyete geçirilebilir.”

2021’de geliştirilmeye başlanan sistemin, son iki yıl içinde perde arkasında yaklaşık 50 tur testten geçtiği ve “emperyalist saldırgan ordunun askeri ve teknolojik üstünlüğünü kontrol etmek” için oluşturulduğu bildirildi.

Pyongyang, Kuzey Kore’nin defalarca bir işgal provası olarak kınadığı, Güney Kore ile ABD önderliğindeki askeri tatbikatların neredeyse sürekli akışı nedeniyle “tehlikeli” bir güvenlik durumuyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Washington’un düşmanca duruşunun, “daha güçlü bir savaş caydırıcılığına” duyulan ihtiyacı vurgulayarak “nükleer gücün niceliksel olarak güçlendirilmesine öncelik vermemizi zorunlu kıldığını” da sözlerine ekledi.

Kuzey Kore, ABD ve bölgesel müttefiklerine bir gösteri olarak son aylarda – birkaç kıtalararası balistik füze (ICBM) fırlatma da dahil olmak üzere – çok sayıda silah testi gerçekleştirdi. Amerikalı yetkililer bu tür testleri provokatif ve Asya-Pasifik’teki istikrara zarar verici olmakla suçlarken, Kuzey Kore askeri yeteneklerini geliştirme konusunda ısrar ediyor ve nükleer cephaneliğinin yalnızca savunma amaçlı olduğunu söylüyor.

Washington’ın Kuzey Kore’nin silahlarıyla ilgili uğursuz uyarılarına rağmen, Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby Çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, Pyongyang’ın ABD için acil bir tehdit oluşturmadığını ileri sürerek, “Kuzey Kore’nin gerçek bir saldırısının eli kulağında olduğuna dair hiçbir belirti” olmadığını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.