Dolar 32,5961
Euro 34,7907
Altın 2.415,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Libya Mısırlı Göçmenleri Sınır Dışı Etti

Libya Mısırlı Göçmenleri Sınır Dışı Etti
5 Haziran 2023 22:08
1.897

Libyalı bir güvenlik kaynağı, ülkedeki insan kaçakçılarına yönelik baskınlar sırasında 4.000 yasadışı göçmenin bulunduğunu söyledi…

Raporlara göre, binlerce Mısırlı göçmen, Libya’nın doğusundan bir kara sınır kapısından yürüyerek kendi ülkelerine geri gönderildi.

Reuters’ın aktardığına göre Libyalı bir güvenlik kaynağı, güvenlik güçleri ile kaçakçılar arasındaki çatışmanın ardından insan kaçakçılarına yönelik baskınlarda yaklaşık 4 bin göçmenin bulunduğunu ve hepsinin sınır dışı edildiğini söyledi.

Bununla birlikte, Mısırlı bir güvenlik kaynağının, bulunan 2.200 göçmenden sadece 4.000’ünün Libya’da yasadışı olarak bulunduğunu ve bu nedenle sınır dışı edildiğini açıkladığı söyleniyor. Göçmenlerin çoğunluğu Mısırlı olsa da, bazıları diğer Afrika ülkelerinin vatandaşlarıydı.

Mısırlı kaynak, sınır dışı edilenlerin sınıra yakın Emsaed adlı bir yere götürüldüğünü ve daha sonra Mısır’a yaklaşık 2 km yürüdüğünü söyledi.

Libya, göç ajanslarına göre, iş olanakları ve coğrafi konumu nedeniyle göçmenler için hem varış hem de geçiş ülkesidir. Çoğunluğu Sahra Altı ve Kuzey Afrika’dan, daha az sayıda Asya ve Orta Doğu’dan.

BM’nin Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Libya’da yarım milyondan fazla göçmenin bulunduğunu, bunların çoğunun tekneyle Avrupa’ya geçmeyi hedeflediğini, diğerlerinin ise iş bulduğunu ve petrol zengini ülkeye yerleştiğini söyledi.

Libya’dan Avrupa’ya yolculuk yapan insan sayısı, gelen göçmen teknelerinin çoğunun birincil varış noktası olan İtalya tarafından bildirildiği gibi, bu yıl önemli ölçüde arttı. Mart ayında IOM, yaklaşık 300 kişinin öldüğünü veya kaybolduğunu ve Orta Akdeniz rotasından geçmeye çalıştıktan sonra öldüğü varsayıldığını tahmin etti.

Trablus güvenlik güçlerinin, göçmen kaçakçıları tarafından yasadışı geçişleri durdurmak için kullanılan bir limanı tahrip ettiği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.