Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Yağmurlu
Samsun
20°C
Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 24°C

Madonna’dan Kaybolan Tabloyu İade Etmesi İstendi

Madonna’dan Kaybolan Tabloyu İade Etmesi İstendi
18 Ocak 2023 20:01
119

Fransız belediye başkanı, artık pop yıldızına ait olan bir sanat eserinin eskiden şehre ait olduğunu söyledi

Fransa’nın kuzeyindeki Amiens belediye başkanı, Madonna’dan koleksiyonundaki tablolardan birini I. Dünya Savaşı sırasında buradan çalınmış olabileceğini öne sürerek şehre ödünç vermesini istedi.

Brigitte Foure, Pazartesi günü Facebook’ta yayınladığı Pop Kraliçesi’ne bir video adresinde “Madonna, muhtemelen Amiens’i duymadın… ama seninle şehrimiz arasında özel bir bağ var,” dedi.

Fransız sanatçı Jerome-Martin Langlois’ya ait olduğuna inanılan ve şu anda Madonna’ya ait olduğuna inanılan 19. yüzyıla ait ‘Diana ve Endymion’ tablosu, “muhtemelen Birinci Dünya Savaşı’ndan önce Louvre tarafından Amiens müzesine ödünç verilmiş ve ardından kaybettiğimiz bir eserdir. izi var,” dedi.

Foure, şehir yetkililerinin sanat eserinin Madonna tarafından “yasal olarak edinilmesine hiçbir şekilde itiraz etmediğini” belirtti. Bunun yerine, şarkıcının tabloyu Amiens’e “ödünç vermesini” istedi ve bunun 135.000 kişilik şehrin 2028’de Avrupa Kültür Başkenti olma teklifini güçlendireceğini açıkladı.

‘Diana ve Endymion’, 1878-1918 yılları arasında Amiens’teki müzelerden birinde sergileniyordu. Ancak o yıl Alman kuvvetlerinin yoğun bombardımanı sırasında ortadan kayboldu ve çalındığı ya da yok edildiği sanıldı.

Tablo, bu ayın başlarında Le Figaro gazetesinin söz konusu tablonun aslında Madonna’ya ait olabileceğini öne süren bir makale yayınlamasının ardından yeniden manşetlere taşındı.

ABD’li pop-star’ın 1989’da New York’taki Sotheby’s müzayedesinde ‘Diana ve Endymion’ için 1.3 milyon dolar ödediği bildirildi.

Satın alma o zamanlar Fransa’da fark edilmedi, ancak Le Figaro’ya göre 2015’te Amiens’ten bir küratör, Madonna’nın evinde Paris Match dergisinde yayınlanan bir fotoğrafının arka planında Langlois’nın çalışması olabileceğini düşündüğü şeyi gördü.

Bu arada, Madonna’ya ait tablonun orijinalinden üç santimetre daha kısa olduğu ve sanatçının imzasının bulunmadığı söylendiği için gerçekliği konusunda kesinlik yok. Eseri 1988’de sergileyen Louvre, “neredeyse kesinlikle bir kopya, büyük olasılıkla sanatçının kendisi tarafından yapılmış” olduğunu ileri sürdü.

Foure , orijinal tabloya hala “son derece benzer” olduğu için kopya olup olmamasının kendisi için önemli olmadığını söyledi . “Amiens halkının onu yeniden görebilmesini isterim,” diye ısrar etti. Madonna, belediye başkanının talebine henüz yanıt vermedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.