Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 17°C

Mansur Yavaş’tan Miting Skandalı!

Mansur Yavaş’tan Miting Skandalı!
25 Şubat 2024 15:19
1.964

Daha önce de ‘taşımalı miting’ görüntüleriyle gündeme gelen Mansur Yavaş şimdi de paralı miting ile gündeme geldi. Mansur Yavaş’ın düzenlediği mitinge vatandaşların katılması için para verdiği ortaya çıktı. Yavaş’ın mitinge katılan vatandaşlara para verdiği katılımcılar tarafından da doğrulandı. Ayrıca Yavaş’ın mitinge katılan belediye araçlarının da logolarını söktürdüğü öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın son bir haftada üç mitinginde belediye araçları ile personelini ve CHP’li vatandaşları taşıması Ankaralılar tarafından tepkiyle karşılandı. Özellikle ANFA Güvenlik personeli, amirinden memuruna her rütbede, tüm etkinliklere taşınmak zorunda kalıyor.

Daha önce evlerinden uzak yerlere sürülme tehdidiyle karşı karşıya kalan ANFA Güvenlik Personeli, bu kez de mitinglere katılmaya zorlanıyor. Yavaş’ın son Beypazarı mitinginde sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlar değil, Bolu Belediyesi’ne ait 14 plakalı kamu araçları ile de Bolu’dan seçmenlerin taşındığı ortaya çıktı. Bu durum, kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu.

MİTİNG ÖNCESİ LOGOLAR SÖKÜLDÜ, KATILIMCILARA PARA VE KANDİL SİMİDİ DAĞITILDI…
Yavaş’ın bugün Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirilen miting öncesi skandal bir olay daha yaşandı. Görgü tanıklarının aktardığına göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait logolar, mitingin yapılacağı ana yol boyunca bulunan tüm noktalardan ve miting alanına gelen servislerden söküldü. Logoların söküldüğü araçlar ara sokaklara park edilerek içerisindeki şoförlerce miting sonuna kadar bekledi.

Skandal bununla da sınırlı kalmadı. Görgü tanıklarının ve mitinge katılan bazı vatandaşların aktardığına göre, mitinge katılımı teşvik etmek için vatandaşlara 150 TL para ve bir kutu kandil simidi dağıtıldı. Görüntüler ve konuşmalar vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

GÖRÜNTÜLER VE KONUŞMALAR TELEFON KAMERASINA YANSIDI
Mansur Yavaş’ın Gölbaşı’nda yaşanan şoke edici olayda, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait logoların, miting öncesi ana yoldan ve servislerden söküldüğü ortaya çıktı. Görgü tanıklarının aktardığına göre, belediye ekipleri, mitingin yapılacağı ana yol boyunca bulunan logoları sökerek araçları ara sokaklara park etti.

Miting alanına gelen servislerde de aynı uygulamanın yapıldığı ve araçlardan logoların söküldüğü belirtildi. Görüntüler ve konuşmalar vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri Araç Görevlendirme Formu tarafından mitinge katılım için isim listesi yazıldığı görülüyor. Ayrıca, kamu kaynaklarını kişisel siyasi amaçlar için kullanan ve vatandaşlara ücret vererek mitinge taşıyan Yavaş’ın ABB bünyesindeki Sosyal Hizmetler Dairesi personelleri tarafından miting alanında katılım gösteren vatandaşlara ‘yardım’ yapılması da kameralara kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.