Dolar 32,3761
Euro 34,7901
Altın 2.434,45
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C

Memur ve Emeklisi Yılbaşında Ne Kadar Zam Alacak?

Memur ve Emeklisi Yılbaşında Ne Kadar Zam Alacak?
17 Eylül 2023 22:22
1.468

Ağustos enflasyonunun belli olmasıyla memur ve emeklisinin iki aylık enflasyon farkı da netleşti. Peki memur ve emeklinin şu ana kadar belli olan zam oranı ne kadar?

Enflasyon verisindeki gelişmeler milyonlarca memur ve emeklisi ile SSK ve Bağ-Kur emeklisini yakından ilgilendiriyor.

Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklamasıyla memur ve emeklisinin alacağı zamda iki aylık enflasyon farkı da netleşti.

Memur ve emeklilerinin iki aylık enflasyon farkı yüzde 12,73 olarak hesaplandı. Enflasyon farkıyla birlikte yüzde 29,58’lik zam oranı kesinleşti.

Maaş artışı ne kadar olacak?

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, “Memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklileri olmak üzere yaklaşık 15 milyon emeklimiz var. Memur emeklilerinin toplu sözleşmeye göre maaş artışları oluyor. Ocak ayına geldiğimizde memur ve memur emeklilerinin bugün ki projeksiyonlara göre yaklaşık yüzde 50’ye yakın bir maaş artışları alacakları öngörülüyor” açıklamasını yaptı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına da 2 aylık artış, yüzde 19,44 olarak hesaplandı.

Maaşlara enflasyon farkı

Zengin, “SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise gerçekleşen son 6 aylık tüfe oranında yılda 2 defa maaş artışları alıyorlar. Orada da Merkez Bankası enflasyon hedeflemelerine baktığımızda şu anda görünen artış yaklaşık yüzde 37 seviyelerinde olacak diye tahmin ediliyor” diyor.

Ocakta zam oranlarına ilave artış ya da refah payı eklenmesi de ihtimaller arasında.

Zammın netleşmesi için Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.