Dolar 34,0730
Euro 38,0869
Altın 2.834,88
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 24°C
Yağmurlu
Samsun
24°C
Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 25°C

Merkez Bankası, Yılın Dokuzuncu Faiz Kararını Bugün Açıklayacak

Merkez Bankası, Yılın Dokuzuncu Faiz Kararını Bugün Açıklayacak
19 Eylül 2024 11:42

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın dokuzuncu faiz kararı için bugün toplanıyor. Toplantı, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşecek ve saat 14.00’te sonuçlar duyurulacak.

Banka, en son mart ayında politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkarmıştı ve ardından bu oranı 5 aydır sabit tutuyor. Ekonomist Volkan Dükkancık, bu ay da faizin sabit kalacağına dair genel bir beklenti olduğunu belirtti.

Dükkancık, “Piyasanın önemli bir çoğunluğu da bu noktada bir görüş birliğinde” diyerek, sıkı duruşun meyvelerinin alınmaya başlandığını vurguladı. Uzmanlar, alınan kararların etkilerinin görülmeye başladığını ifade ediyor ve Merkez Bankası’nın mevcut politikasını en az bir iki ay daha koruyacağı tahmininde bulunuyor.

Karar metninde, “sıkı duruşu kararlılıkla sürdürecekleri” mesajının yer alması bekleniyor. Dükkancık, esas değişikliğin ekim toplantısında gelebileceğini öngörüyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.