Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Messi’nin Dünya Kupası Cübbesi Tartışması Büyüyor

Messi’nin Dünya Kupası Cübbesi Tartışması Büyüyor
19 Aralık 2022 22:39

Arjantinli kaptan kupayı kaldırmadan önce geleneksel bir bişt giymişti…

Lionel Messi’ye Katar’daki Dünya Kupası kupasını kaldırmadan önce giymesi için geleneksel bir Arap cübbesi verildikten sonra futbol taraftarları ve uzmanlar arasında tartışma çıktı.

Arjantinli kaptan, Lusail Stadı’nda uzatmaların ardından skor 3-3 bitince Fransa’ya karşı penaltılarla dramatik bir finalde zirveye çıkarak ülkesinin tarihinde üçüncü bir şampiyonluk elde etmesine yardımcı oldu.

Ancak finalin kendisi tüm zamanların en iyisi olarak kabul edilirken, Messi’nin podyumda Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad al-Thani tarafından bisht olarak bilinen geleneksel Arap cüppesinin normalden daha bol dökümlü olması konusu bir şekilde tartışmaların odağı oldu.

Katar’ın turnuva organizasyon komitesi genel sekreteri Hassan Al Thawadi, BBC Sport’a “Resmi bir olay için bir elbise ve kutlamalar için giyildi” dedi.

Bu bir Messi kutlamasıydı.

Ancak BBC stüdyosunda Messi’nin eski Arjantin takım arkadaşı ve Manchester City efsanesi Pablo Zabaleta, “Neden?” diye sordu.

“Bunu yapmak için hiçbir sebep yok,” diye ekledi.

İngiliz yayıncının Qatar 2022 programının sunucusu Gary Lineker, “sihirli bir an” sırasında Messi’nin Arjantin gömleğini örtmenin “utancını” eleştirdi.

messi2 Life Haber Ajansı

Twitter’da da benzer yorumlar vardı: “Messi’nin sonunda Dünya Kupası’nı kazandığına ve kupayı kaldırmak için cübbe giydirildiğine inanamıyorum.”

“Bunun için hiçbir şekilde uykumu kaçırmıyorum, ancak oyuncuların kupayı formaları açıkken kaldırdıkları çok açık. Sadece biraz tuhaf görünüyordu,” diye ekledi.

“Estetiği bozuyor. Şimdiye kadarki en büyük futbol turnuvasını kazandınız, gömleğinizi sergiliyorsunuz, kesinlikle? O cübbenin kültürel önemi nedir bilmiyorum ama bu her zaman böyledir.”

“FIFA’nın [gökkuşağı] kol bandı takan oyuncular hakkında bu kadar yaygara kopardığını düşünürsek, Lionel Messi’nin kariyerinin en harika anını fotoğraflamak için Infantino ve Katar hükümdarı tarafından bu cübbeye giydirilmiş olması inanılmaz. Başka bir taraf, bu gün sadece La Albiceleste’ye ait” iddiasında bulundu.

Ancak tartışmanın diğer tarafındakiler yaygarayı göremediler.

“Kültürel olarak, birini ‘bişt’ [giydirmek] Katar’da bir nezaket ve yüksek takdir eylemidir. Böylece Katar Emiri Messi’ye Bişt’i giydirerek büyük saygı duydu.

“Cahil Batı medyası her zamanki gibi sızlanmak yerine kültürleri öğrensin!”

Arap asıllı Washington merkezli bir NBC muhabiri; “Messi’nin sonunda Arap cübbesi giymeyi tuhaf bulmak tamamen mümkün, ama ırkçı, oryantalist, Arap karşıtı BS’yi kesebilir miyiz lütfen?”

“Ayrıca, 1970 Meksika Dünya Kupası finalinde Brezilya kazandıktan saniyeler sonra Pele’nin başına bir fötr şapka takıldı. O yüzden rahat bırak.”

“Messi’nin geleneksel bir Arap kıyafeti (cübbesi) giymesiyle ilgili sorunun ne olduğunu en iyi Lineker ve BBC açıklayabilirdi. ‘Utanç verici görünüyor, neden?”

“Bu Dünya Kupası’nda BBC’de Arap karşıtı/İslamofobik yorum seli dehşet verici!”

“Messi tartışmalı bir Gökkuşağı Tek Aşk propaganda kolluğu takmış olsaydı, Lineker ve diğerleri [muhtemelen] onu överlerdi” diye devam etti.

“Arap bişti giydiği için kapsama alanı olumsuzdu. Bu Dünya Kupası’nda BBC tarafından utanç verici ve çirkin bir gösteri.”

Arjantin kalecisi Emi Martinez de podyumdaki davranışıyla manşetlere çıktı.

Pazar günü Messi kadar büyük bir kahramandı ve Fransa’nın bir galibiyet golünü atmasını ve ardından penaltıyı kurtarmasını ve Real Madrid orta saha oyuncusunun vurduğunu gören Aurelien Tchouameni’yi çıldırtmasını engelledi.

Turnuvanın en iyi şutörü için Altın Eldiven ödülünü aldıktan sonra Martinez, ödülü kasıklarından dışarı doğru tutarken yaptığı kaba bir hareketle viral oldu – bu, Messi’nin bişt giymesi gibi fikirleri ikiye böldü.

Daha sonra soyunma odasında Arjantin galibiyetini kutlarken, Martinez bir Dünya Kupası finalinde hat-trick yapan ikinci oyuncu olan mağlup Fransız yıldız Mbappe için bir ‘dakika’ saygı duruşunda bulundu.

Bu, harika çocuğun bu yılın başlarında bir TNT Sports Brezilya röportajında ​​Güney Amerika takımlarının Avrupalı ​​meslektaşlarının gerisinde kaldığını iddia ederken yaptığı kazının intikamı olarak algılandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.