Dolar 32,4207
Euro 34,8010
Altın 2.402,38
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Meteoroloji’den Kar, Sağanak ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji’den Kar, Sağanak ve Fırtına Uyarısı
20 Kasım 2023 21:40
1.275

Yurdun kuzey iç ve doğu kesimlerinde yağış bekleniyor. Yağışlar Marmara ve Güneydoğu’da sağanak, iç ve doğu kesimlerde kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de fırtına bekleniyor. Sıcaklıklar hafta sonuna kadar mevsim normallerine yükselecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin çok bulutlu, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Çankırı, Şanlıurfa çevreleri ve Ankara’nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

2 5 Life Haber Ajansı
3 4 Life Haber Ajansı
1 5 Life Haber Ajansı

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun yüksekleri, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Ordu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz’in doğusu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Rüzgarın, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat), Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

24 il için uyarı
Kuvvetli rüzgar beklenen, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Mersin, Malatya, Kahramanmaraş, Sinop, Tunceli, sağanak beklenen Mardin, Siirt, Batman, Iğdır, sağanak ve fırtına beklenen Bingöl, kar yağışı beklenen Ağrı, Kars, Ardahan, kuvvetli rüzgar, kar ve karla karışık yağmur beklenen Erzurum ve Muş için “sarı”, karla karışık yağmur ve kar beklenen Artvin, Bitlis, Hakkari, Rize, Van ve Şırnak için “turuncu” kodlu uyarıda bulunuldu.

Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının bugün doğu kesimlerde azalmaya devam edeceği, batı kesimlerden başlayarak hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı kesimlerde artacağı ve mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.