Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 21°C

Meteoroloji’den Kritik Uyarı! Dolu ve Yağmur Çok Fena Bastıracak

Meteoroloji’den Kritik Uyarı! Dolu ve Yağmur Çok Fena Bastıracak
4 Mayıs 2023 22:38
646

Yağmur ve dolu yağışı için uyarı geldi. İller belli oldu. Yağmur ve dolu çok kuvvetli geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Buna göre çok sayıda ilde sağanak yağmur bekleniyor. Bazı illerde ise dolu bekleniyor. Yağmur yağacak mı? Hava durumu nasıl olacak? Yağmur yağacak iller belli oldu. İşte tüm detaylar…
Meteoroloji uyardı. Hava durumu tahmin raporu belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin haritasını açıkladı. Buna göre çok sayıda ilde sağanak yağmur ve dolu bekleniyor. İşte tüm detaylar…

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun batısı’nın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara’nın güney ve doğusu ile İç Ege’nin kuzey ve doğusunda; Düzce, Bolu ve Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, güneydoğu kesimlerinde güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara’nın güney ve doğusu ile İç Ege’nin kuzey ve doğusunda; Düzce, Bolu ve Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunda yerel kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, Batı Akdeniz’in yer yer çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun batısının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bolu ve Düzce çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da bugün etkili olacak gök gürültülü yağışa karşı uyardı.

Yapılan uyarıda, “Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” şeklinde ifade edildi.

Yapılan uyarıda, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 5 Mayıs Cuma günü bölgemizde beklenen yağışların Muğla’nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (05.05.2023 Cuma) öğle saatleri öncesinden itibaren; Aydın’ın doğu ilçelerinde (Sultanhisar, Nazilli, Kuyucak, Buharkent, Yenipazar, Bozdoğan, Karacasu) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Özellikle bölgenin yüksek kesimlerinde aynı gün hem kar yağışı hem yağmur hem de güneşli bir havaya şahit olmak mümkün. Meteoroloji verilerine göre Erzurum’un da içinde bulunduğu bölgede, yağışlar önümüzdeki haftaya kadar devam edecek.

2 günlük güneşli havanın ardından 6 Mayıs’tan itibaren bölge yine yağmurun etkisinde kalacak. Hava tahminlere göre; Erzurum’un da içinde bulunduğu Doğu Anadolu bölgesinde Mayıs ayının ortalarına kadar dört mevsim yaşanmaya devam edecek. Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin durumuna bakıldığında ise; Erzurum ve bölgenin 4 ve 5 Mayıs günlerinde yaşayacağı güneşli havanın ardından, hafta sonu hem yağışlı hem de daha düşük sıcaklıkları yaşayamaya devam edecek.

Hava tahminlerine göre; 9 Mayıs’tan itibaren güneşli havanın ve sıcaklıkların kendini iyiden iyiye hissettireceği görülüyor. Erzurum’da önümüzdeki günlerde en düşük sıcaklığın 8, en yüksek sıcaklığın ise 22 derece olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin de benzeri rakamları hissedeceği ifade edildi.

Yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Konya, Karaman, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Ankara’nın batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara’nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir ve Düzce çevreleri, Aydın ve Muğla’nın iç kesimleri ile Balıkesir’in kuzey ve doğu, Çanakkale’nin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

12 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Öte yandan 12 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yayımlandı. Uyarı yayımlanan iller şöyle; Afyonkarahisar, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Muğla, Aydın, Bilecik, Denizli, İzmir, Manisa ve Uşak.

Cuma günüden salı gününe kadar yurdun genelinde sağanak yağmur bekleniyor.

İstanbul’da ise sağanak yağmur pazartesi gününe kadar sürecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.