Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C

MİDAS Projesi Edirne’den Başlatılacak

MİDAS Projesi Edirne’den Başlatılacak
16 Aralık 2022 20:59
103

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünce, Türkiye’nin mülki idari sınırlarına ilişkin coğrafi veri tabanlı harita üretim tekniklerine ve konumlama sistemlerine uygun şekilde idari birim sınırlarını sayısallaştırılmayı amaçlayan Mülki İdari Sınırların Güncellenmesi ve Sayısallaştırılması (MİDAS) Projesi Edirne’den başlatılacak.

Pilot bölge olarak seçilen Edirne’den başlatılacak proje kapsamında toplantı gerçekleştirildi. Vali Kürşat Kırbıyık başkanlığında valilikte düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Ahmet Dalkıran, vali yardımcıları Ali Uysal ve Eyyüp Batuhan Ciğerci, Tapu ve Kadastro 14. Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Aksoy, ilgili kurum müdürleri ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ekibi tarafından MİDAS projesi hakkında bilgilendirme yapıldı. MİDAS kapsamında Edirne’deki çalışmaların 6 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Projenin Amacı

Tamamen milli kaynaklarla yürütülen projenin hayata geçirilmesiyle koordinatlı sınır verisini talep eden kamu kurum ve kuruluşlarına, elektronik bilgi sistemi üzerinden paylaşım yapılması amaçlanıyor.

Projeyle tartışmalı idari sınırların sebep olduğu teknik, hukuki ve idari sorunların tespiti, yönetimi ve çözümüne yardımcı olacak ortak bir coğrafi veri tabanı ile envanter bilgilerine etkin erişim sağlanması, sağlıklı bir sayısal mülki idari bölümler haritasının elde edilmesi, yerel idarelerde kabul edilen birimlere ait merkez ve sınır bilgileri, merkezi idareyle ortak bir veri tabanında paylaşılarak, uygulamada tek elden yürütülen entegre bir sınır envanterinin oluşturulması, il, ilçe, köy, belediye ve mahalle yönetim alanlarının gerçek yüzölçümleri, arazi varlıkları ile nüfus yoğunluklarının kolayca hesaplanacağı standart bir veri yapısının teşkil edilmesi hedefleniyor.

Proje ile elde edilen sonuçlar ile ülke genelinde kamu hizmetlerinin yürütülmesinde, merkezi ve yerel planlamaların yapılmasında ve istatistiki verilerin üretilmesinde etkinliği ve verimliliği artırarak yeni bir e-Devlet uygulaması toplum hizmetine sunulmuş olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.