Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 17°C

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, Terbiyesiz Davranışı Kınadı

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, Terbiyesiz Davranışı Kınadı
27 Şubat 2024 15:59
6.587

Samsun’da dün gerçekleştirilen Cumhur İttifakı AK Parti Bafra Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaşanan bir olay, Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Burhan Mucur’un tepkisine neden oldu. Mucur, bir vatandaşın Bozkurt işareti yaparken terbiyesizce davrandığını üzülerek gördüklerini belirterek, bu durumu sert bir dille kınadı.

Bozkurt işaretinin Türk milletinin ulusal sembolü olduğunu ve tarih boyunca kutsal kabul edildiğini vurgulayan Mucur, sembolün yanlış ve terbiyesizce kullanılmasının Türk milletinin değerlerine ve demokratik ortama saygısızlık olduğunu ifade etti. Bozkurt işaretinin sadece siyasi bir sembol olmadığını, aynı zamanda Türk milletinin birliği ve beraberliğini temsil ettiğini belirten Mucur, sembolün asıl anlamının Türk ve İslam birliğini ifade ettiğini hatırlattı.

Mucur, konuyla ilgili olarak hukuki yollara başvuracaklarını da belirterek, söz konusu terbiyesiz davranışı sergileyen kişi hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk milletinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek için çalışacaklarını belirten Mucur, tüm vatandaşları milli değerlere ve sembollere sahip çıkmaya ve bunları saygıyla ve doğru bir şekilde kullanmaya davet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.