Dolar 32,3978
Euro 34,7823
Altın 2.433,24
BİST 10.051,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C

Moskova, Ukrayna Askeri Sürat Teknesine Yapılan Saldırının Görüntülerini Yayınladı

Moskova, Ukrayna Askeri Sürat Teknesine Yapılan Saldırının Görüntülerini Yayınladı
22 Ağustos 2023 18:50
1.299

Rus savaş uçağı, asker taşıyan ABD yapımı deniz aracını batırdı

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’de Ukrayna ordusu tarafından işletilen ABD yapımı bir sürat teknesine yapılan saldırının görüntülerini yayınladı. Salı günü erken saatlerde bir savaş uçağı tarafından imha edildiği bildirildi.

Görünüşe göre Rus savaş uçağından çekildiği anlaşılan video, uçağın topunu kısa patlamalarla ateşlediği sırada teknenin keskin dönüşler yaptığını gösterdi.

Hedef, Rus ordusu tarafından ABD yapımı bir Willard Sea Force modeli olarak tanımlandı. Kaliforniya merkezli Willard Marine, sert şişme devriye botlarının çeşitli boyut varyantlarını üretmektedir. Yerel basında çıkan haberlere göre, firma bunların bir kısmını Ukrayna Donanması’na sattı.

Rus ordusu, teknenin tam modelini açıklamadı, ancak Salı sabahı Yılan Adası’nın doğusunda durdurulduğunda Ukraynalı bir amfibi ekibi taşıdığını söyledi.

Kaynak: Rusya Savunma Bakanlığı
Küçük kara kütlesi, Odessa Bölgesi kıyılarında, Romanya karasularına yakın bir konumda yer almaktadır. Geçen yıl iki kez el değiştirdi ve Kiev, daha önce Ukrayna ile Romanya arasında bir toprak anlaşmazlığına konu olan adaya sembolik önem verdi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.