Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 27°C
Çar 24°C

Moskova’daki Yapay Zeka Yolculuğu…

Moskova’daki Yapay Zeka Yolculuğu…
24 Kasım 2022 23:28
148

Rusya cumhurbaşkanı yapay zekanın daha geniş çapta uygulanması çağrısında bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın önümüzdeki on yılda yapay zeka kullanımını önemli ölçüde genişletmesi gerektiğini söyledi.

Putin, Moskova’daki Yapay Zeka Yolculuğu (AIJ) konferansında katılımcılara, yapay zeka söz konusu olduğunda ülkenin zaten “bazılarından bir adım önde” olmasına rağmen, bu alanda daha fazlasının yapılması gerektiğini söyledi.

Önümüzdeki on yılın görevi, “yapay zekanın kitlesel olarak tanıtılmasını sağlamaktır. Devlet sisteminin yanı sıra ekonominin ve sosyal alanın tüm sektörlerini kapsamalıdır” dedi.

Putin’e göre ülkenin “gerçek teknolojik, dijital ve büyük ölçüde kültürel, eğitimsel, değere dayalı egemenliğe” ulaşması gerekiyor.

Hükümeti, yapay zekanın daha etkili bir şekilde tanıtılmasına olanak sağlayacak bir yasa taslağı hazırlamak için sektördeki şirketlerle güçlerini birleştirmeye çağırdı.

Putin, Rusya’nın konuyla ilgili daha fazla konferansa ev sahipliği yapacağını ve “katılma arzusunu ifade eden” ülkelerden yabancı meslektaşlarının davet edilmesi gerektiğini öne sürdü.

“Yapay zekanın ve robotlaşmanın yaygınlaşması sonucunda işsizlikte artış olmayacak… Aksine yeni, daha yaratıcı, anlamlı ve ilgi çekici mesleklerin ortaya çıkmasına yol açacak” dedi.

Teknolojik gelişmelerin öncelikle Rusların yaşam standardını iyileştirmeyi hedeflediğini açıklayan Putin, akıllı sistemler, endüstriyel robotlar ve otomatikleştirilmiş işyerlerinin tanıtılmasının rutin işlerin sayısını azaltmaya ve tehlikeli üretim alanlarına insan müdahalesini en aza indirmeye yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.