Dolar 32,3505
Euro 34,7733
Altın 2.402,36
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Moskova’yı Rekor Kar Yağışı Vurdu

Moskova’yı Rekor Kar Yağışı Vurdu
17 Aralık 2023 22:49
1.013

Rusya’nın en üst düzey meteoroloji uzmanı, bu tür aşırı sürüklenmelerin bir yüzyıldan uzun süredir görülmediğini söyledi…

Moskova ve Rusya’nın orta kesimlerini rekor düzeyde kar yağışı kapladı. FOBOS hava durumu merkezinde kıdemli meteorolog olan Evgeny Tishkovets, sadece Perşembe gecesi başkentin Aralık ayı aylık ortalamasının beşte birini aldığını söyledi.

Tishkovets’e göre “anormal kar yağışı”, Moskova’yı 100 yılı aşkın bir süredir bu zamanlarda şehirde görülmemiş kar yığınlarıyla kaplayan bir kasırgadan kaynaklandı.

Cuma gününün sonuna kadar şehirdeki taze kar yağışının yarım metre (20 inç) derinliğe ulaşması bekleniyor.

Tishkovets Telegram’da, aynı tarihte Moskova’da bir önceki maksimum kar yağışının 1919 yılında kaydedilen 32 cm (12.6 inç) olduğunu yazdı. “15 Aralık 2023 haklı olarak kar yığınları konusunda rekor sahibi oldu” diye yazdı.

FOBOS’a göre fırtına geçen hafta sonunda Kuzey Atlantik’te oluştu ve Perşembe akşamı Moskova’ya ulaştı. Fırtınanın Cuma günü “zirveye ulaşması” bekleniyor.

Moskova şehir içi ulaşım yetkilileri sürücüleri arabaları yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaya çağırıyor. Yetkililere göre şiddetli hava koşulları küçük çaplı trafik kazalarında artışa neden oldu.

İnternette yayınlanan videolarda kamyonların karda mahsur kaldığı ve sürücülere kamu hizmeti çalışanları ve yoldan geçenler tarafından yardım edildiği görülüyor.

Benzer bir durum orta Rusya’nın diğer bölgelerinde de gözlemlendi. Voronej Bölgesi’nde toplu taşıma araçlarının karda mahsur kaldığına dair çok sayıda rapor geldi.

Orel Bölgesi’nde de rekor kar yığınları rapor edildi. Bryansk Bölgesi sakinleri, bir ambulansın bir hastanın evine giderken kara saplandığını bildirdi.

Rusların dikkatini çeken bir videoda, Tula Bölgesi’nde küçük bir çocuğun şiddetli kar fırtınasının ardından kara gömülen bir oyun parkındaki salıncağı hararetle kullanmaya çalıştığı görülüyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.