Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 20°C

Muğla ve Adana’da Kalkan-21 Operasyonu

Muğla ve Adana’da Kalkan-21 Operasyonu
6 Mayıs 2024 21:48
1.748

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla ve Adana’da düzenlenen Kalkan-21 operasyonunda 16 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu. Operasyon sonucunda 12 kişinin tutuklandığını ve 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin her bölgesinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele operasyonlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Ülkenin düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline gelmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Operasyonun, Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, Muğla’da 5, Adana’da ise 11 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını açıkladı. Bu operasyonlarla ilgili detayları paylaşarak, tutuklananlar ve adli kontrol kararı verilenlerin sayısını aktardı.

Operasyonlar sırasında, çok miktarda döviz ve Türk lirasına el konulduğunu bildiren Bakan Yerlikaya, operasyonlara katılan emniyet personelini tebrik etti.

Bu operasyonlar, Türkiye’nin düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına karşı kararlı mücadelesinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.