Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 18°C

Musk Bitcoin Rakibini Gizlice Finanse Etti

Musk Bitcoin Rakibini Gizlice Finanse Etti
3 Eylül 2023 21:27
1.148

Milyarderin Dogecoin’in gelişimini finanse ettiği ve yeni bir blockchain tabanlı sosyal medya platformu oluşturmayı düşündüğü bildirildi…

Tesla, SpaceX ve X’in (eski adıyla Twitter) sahibi Elon Musk, Cuma günü Wall Street Journal’da yayınlanan ve milyarderin biyografisinden alıntılara dayanan bir makaleye göre, meme tabanlı kripto para birimi Dogecoin’in geliştirilmesini finanse ediyor.

WSJ’nin haberine göre, yıllardır Twitter hesabında Dogecoin’i açıkça tanıtan Musk da yatırımcıları arasında yer alıyor. Twitter’ı satın almadan önce, Dogecoin kullanarak bir ödeme sistemine sahip olabilecek yeni bir blockchain tabanlı sosyal medya platformu oluşturmayı planladığı bildirildi.

“Öğle yemeğinden sonra, [kardeşi] Kimbal’a “hem ödemeleri hem de Twitter gibi kısa metin mesajlarını yapan bir blockchain sosyal medya sistemi” fikrini ortaya koyan birkaç metin gönderdi.

Alıntı, Musk’ın Twitter’ı satın almak için resmi bir teklifte bulunmasından önceki günlerden bahsediyor. Biyografiye göre, yepyeni bir sosyal medya platformu fikrini hala sevse de, Twitter’ı yeniden tasarlamaya karar verdi çünkü zaten bir kullanıcı tabanına sahipti.

Musk’ın Dogecoin’e olan bağlılığı bir sır olmasa da – tokene desteğini defalarca tweetledi ve birkaç madeni paraya sahip olduğunu söyledi – kripto para birimine parasal katılımı sürpriz oldu.

WSJ makalesi, Dogecoin’de anlık bir ralliye yol açtı, ancak daha sonra azaldı. Coindesk’e göre Dogecoin şu anda 0,06 dolardan işlem görüyor ve bu yıl şu ana kadar% 9,41 oranında düştü. Piyasa değeri kabaca 8,9 milyar dolardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.