Dolar 32,5176
Euro 34,7442
Altın 2.489,49
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Musk, Yeni Onay İşareti Renklerinin Amacını Açıklıyor

Musk, Yeni Onay İşareti Renklerinin Amacını Açıklıyor
27 Kasım 2022 01:04
134

Mavi, gri ve altın renkli onay işaretleri, bu sefer farklı türde Twitter hesaplarını ayırt edecek

Twitter CEO’su Elon Musk Cuma günü yaptığı açıklamada, ücretli aboneler için uzun zamandır vaat ettiği doğrulama sisteminin önümüzdeki hafta “geçici olarak” kullanıma sunulacağını söyledi. Musk, şimdiye kadar Twitter’ın kullanıcı tabanını doğrulamak için çalışan bir araç sunmakta zorlandı.

Musk, bir tweet’te, “Önümüzdeki hafta Cuma günü geçici olarak Verified’ı başlatıyoruz,” diye yazdı ve yaklaşan sistemde, bireylerin doğrulanmış durumlarını belirtmek için mavi bir onay işareti alacağını, şirketlerin altın bir çek alacağını ve devlet hesaplarının olacağını açıkladı. gri bir tik ile işaretlenmiştir.

Milyarder, bir takip tweet’inde, kuruluşlara bağlı kişilerin, kuruluşun onay vermesi durumunda bunu gösteren bir rozet alacağını ekledi.

Musk, ister ünlüler ister normal kullanıcılar olsun, tüm bireysel kullanıcıların aynı mavi onay işaretini alacağını ve bunların hepsinin Twitter’da işaret ve bazı ek işlevler için ayda 8 dolar ödediğini açıkladı.

Musk, bu adımı “zorlu ama gerekli” olarak nitelendirerek , “Tüm doğrulanmış hesapların kimlik doğrulaması, kontrol etkinleştirilmeden önce manuel olarak yapılacaktır,” diye devam etti.

Musk, platformu geçen ay 44 milyar dolara satın almadan önce, Twitter’ın çoğu zaman şeffaf olmayan doğrulama sürecini elden geçirme sözü verdi. Onay işaretlerini 8 dolar ödemeye istekli herkese satarak iki sorunu çözmeyi umuyordu: Twitter’ın azalan geliri ve insan olmayan ‘bot’ hesaplarının çoğalması.

Bununla birlikte, bu ayın başlarında, yeni doğrulanmış kullanıcıların yanıltıcı bilgiler yayınlamak için ABD savunma yüklenicileri ve Musk’ın kendi elektrikli araç şirketi Tesla da dahil olmak üzere yüksek profilli hesapları taklit etmesi üzerine ücretli abonelik hizmetini askıya aldı. Musk , özelliği “sonlandırdığını” açıklamadan önce , yalnızca kimliğe bürünmelerin ardından bazı hesaplar için yeniden tanıtmak üzere, dikkate değer hesapları ayırt etmek için ayrı bir “resmi” onay işareti başlatmıştı.

Musk, önümüzdeki hafta yeni sistemle ilgili daha uzun bir açıklama yapacağını söyledi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.