Dolar 32,2147
Euro 34,9876
Altın 2.507,58
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 22°C

Muş’ta Dedektör Köpeklerle Operasyonlar Güçleniyor!

Muş’ta Dedektör Köpeklerle Operasyonlar Güçleniyor!
30 Nisan 2024 21:38
1.259

Muş’ta, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli 20 dedektör köpek, terörle mücadele, uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında önemli bir destek sağlıyor. Bu köpekler, özel eğitimleri ve koku alma yetenekleriyle jandarmanın en büyük yardımcıları arasında yer alıyor.

Operasyonlarda, Köpek Tim Komutanlığı’nın uyuşturucu madde arama, erzak tespiti, iz takibi, mayın ve bomba arama köpekleri aktif olarak kullanılıyor. Her gün eğitmenleri tarafından özel eğitim alan bu köpekler, çeşitli engellerle dolu 10 aşamalı parkurlarda kondisyonlarını güçlendiriyorlar.

Köpek Tim Komutanı Uzman Jandarma 6. Kademeli Çavuş Semih Santur, 20 dedektör köpeğin İl Jandarma Komutanlığı emrinde 6 farklı branşta görev yaptığını belirtti. Uyuşturucu madde arama köpeklerinin, evlerden araçlara kadar çeşitli alanlarda etkin bir şekilde kullanıldığını ifade etti.

Santur, köpeklerin düzenli olarak arama ve itaat eğitimi aldığını, operasyonlarda jandarma personeline büyük destek sağladıklarını vurguladı. Özellikle uyuşturucu madde arama köpeklerinin, uyuşturucu ticareti ve kullanımıyla ilgili alanlarda önemli rol oynadığını söyledi.

Bu köpeklerin etkin kullanımıyla, jandarmanın operasyon kapasitesinin arttığı ve halkın güvenliğinin sağlanmasına yönelik önemli bir adım atıldığı belirtiliyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.