Dolar 32,3308
Euro 35,1814
Altın 2.247,37
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 12°C
Az Bulutlu
Samsun
12°C
Az Bulutlu
Çar 8°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 13°C

Nadal, Avustralya Açık’tan Elendi

Nadal, Avustralya Açık’tan Elendi
18 Ocak 2023 20:09
190

Savunan şampiyon, seri başı olmayan Amerikalı Mackenzie McDonald karşısında şok bir yenilgi aldı.

Seribaşı Rafael Nadal, Çarşamba günü ikinci turda Amerikalı yabancı oyuncu Mackenzie McDonald’a üst üste setlerde aldığı çarpıcı yenilginin ardından Avustralya Açık’tan elendi. Nadal, maç sırasında kalçasından sakatlandığı için tıbbi tedaviye ihtiyaç duydu, ancak rakibi kariyerinin en büyük galibiyetlerinden birini almak için tüm avantajı kullandı.

McDonald, yarışmayı iki saat 30 dakikadan biraz fazla bir sürede 6-4, 6-4, 7-5 kazandı ve Nadal’ın finalde Rus Daniil Medvedev’i yenerek geçen sezon kazandığı unvanı koruma umutlarını sona erdirdi.

Zaten ilk seti düşürdükten sonra başı belaya giren Nadal, ikinci sette gerideyken ayağa kalktı ve kalçasındaki tedavi için tıbbi mola almak zorunda kaldı. 36 yaşındaki İspanyol, oynamayı seçti ancak 27 yaşındaki McDonald üçüncü turda yerini aldığı için gidişatı değiştiremedi.

63c798cc20302719d511df92 Life Haber Ajansı

Nadal’ın karısı, kocası yine sakatlık sıkıntılarıyla engellenirken, Rod Laver Arena’daki tribünlerden gözyaşları içinde izlerken görüldü. Nadal’ın ayrılışı, dokuz kez rekor kazanan Novak Djokovic’in 2022’deki sınır dışı edilme dramının ardından bu yıl geri döndüğü Melbourne’daki şampiyonluğun ana yarışmacılarından birini ortadan kaldırıyor.

İki kez Avustralya Açık finalisti Medvedev, Nadal ile aynı çeyrekte yer almıştı ve onunla son sekizde karşılaşabilirdi, ancak bu eşleşme kesinlikle olmayacak.

Nadal’ın ayrılışı, 2001’deki Gustavo Kuerten’den bu yana ilk kez Avustralya Açık’ta erkekler bir numaralı seribaşının ikinci turdan çıktığı anlamına geliyor. Bazıları, taraftarların 22 kez Grand Slam galibini Melbourne’da aksiyonda son kez görüp görmediğini merak edebilir. Nadal’ın son yıllarda karşılaştığı tutarlı sakatlık sorunları bunlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.