Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 27°C
Çar 24°C

Nepal’de Yolcu Uçağı Düştü

Nepal’de Yolcu Uçağı Düştü
15 Ocak 2023 17:04
101

Havayolu, Yeti Havayolları uçuşunda 68 yolcu ve dört mürettebat bulunduğunu söyledi.

Nepal’de Pazar günü başkent Katmandu’dan Pokhara’ya iç hat uçuşu yapan Yeti Havayolları’na ait ATR 72 tipi yolcu uçağı, 68 yolcu ve dört mürettebat üyesiyle birlikte düştü.

Sosyal medyada yayınlanan bir video, trajediden birkaç dakika önce jetin alçak irtifada uçtuğunu gösteriyor gibi görünüyor.

Bazı ilk raporlar, gemideki tüm insanların ölmesinden korkulduğunu iddia etti. Ancak yerel bir yetkili olan Gurudatta Dhakal, AFP’ye “kurtulanlardan bazılarının” hastaneye gönderildiğini söyledi.

Üst düzey bir idari yetkili olan Tek Bahadur KC, daha sonra ajans tarafından 68 kişinin öldüğünün doğrulandığını söyledi.

Katmandu Postası, yolcular arasında altı çocuğun olduğunu söyledi.

Edinilen bilgilere göre uçak, sert hava koşulları nedeniyle Pokhara Uluslararası Havalimanı’na inmeye çalışırken düştü.

Başbakan Pushpa Kamal Dahal, kurtarma çalışmalarını koordine etmek için acil bir hükümet toplantısı düzenledi. Pokhara havaalanından tüm uçuşlar askıya alındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.